Nnywellness.com

Detaljer & historie 1968 Roadrunner


Detaljer & historie 1968 Roadrunner

I 1968 Roadrunner var en saloon bilen produsert av Plymouth delingen av Chrysler Corporation. Deres mål var å lage en høy ytelse bil i midten av prisklasse.

Historie

Noen av Chrysler ledelse imot etablering av Roadrunner, men det viste seg for å være en populær modell, selge 45.000 kjøretøyer i 1968. Det var visstnok en favoritt med moonshiners, siden det kan løpe en politibil. Plymouth betalt Warner Brothers $50.000 bruke Road Runner tegneseriefigur som deres logo og løp en annonsekampanje med Wile E. Coyote.

Spesifikasjoner

Roadrunner hadde en firetrinns manuell girkasse og en 383-kubikk-tommers V8, 16-ventilers motor foran bilen. Med 335 brutto hestekrefter, kan bilen akselerere fra 0 til 60 i 7,5 sekunder. Hoder, cam og eksos manifolder var fra 440 Super Commando motoren.

Design

Den Roadrunner kroppen-linjen var basert på Belvedere og hadde benk seter foran og bak. Den kom i hardt og soft-top modeller, men fargeområdet var begrenset. Roadrunner hadde ingen tepper, radio, aircondition eller trimme. Dette skulle redusere vekten, samt kostnader. Selv ikke aerodynamisk, var rask og solid, notater Allpar.com.