Nnywellness.com

Hjemmelaget inntaket Manifold


Gjør din egen inntaket manifold er relativt enkelt, krever litt mer enn en Sawzall, en fleks, tinn snips, en dør jeksel, en sveiser/lodde verktøy, noen ark-metal og 1/4-inch-thick stål plate. Denne artikkelen gjelder dual-forgasser V8-motorer, men grunnleggende kan brukes til nesten hvilken som helst.

Kort-ram manifold beskrevet her ville være mest brukt for en tvungen induksjon oppsett, men vil også være fint med et høyt turtall rase motoren. Det er, er imidlertid et par ting i fabricator kan gjøre for å gjøre det litt mer levelig på gaten.

Flenser

Det første trinnet er å gjøre nye inntak manifold flenser. Legge en erstatning inntak manifold pakning på stål plate og lett støv over det med hvit rask tørr spray maling. Fjern pakning, og du har en perfekt form for din nye flens.

Har på tallerkenen med hva skjæreverktøy står til din disposisjon, husk at enden er å fjerne alt med hvit maling på den. Hvis maskinen kom lager med en eksos crossover, ikke klippe ut den delen av flensen. Unngå å bruke en plasma cutter eller fakkelen, som dette kan fordreie platen. Flere prøve beslag kan være nødvendig.

Når du har flensene kutte, glattet og renset, bolt dem til topplokk, inkludert inntak pakninger og torquing bolter lager behovet.

Vann Crossover

Bruker en fleks og die grinder, kuttet kjølevæske crossover delen av lager manifold bort. Ikke klippe gjennom kjølevæske crossover. Crossover skal ligne en rør med en flens på hver ende.

Når det er gratis, kuttet bort flensen med en Stempelkompressorer så, bor så nær og som parallell til underlaget som mulig. Prøve passe crossover på din nye flens der vann passasjen er, fjerne den og gradvis fjerne materiale fra rør endene til det sitter flush på flensene. Tack sveise crossover på plass.

Inntak løpere

Hvis du er heldig å ha runde inntak porter, bruk 1/8-inch-thick stålrør fra jernvarehandel for løpere. Noen motorer kanskje kunne bruke rektangulære lager.

Hvis du må dikte løpere, kjøre et stykke streng langs den ytre diameteren av inntaket porten med streng og måle strengen. Kutt lengder 1/16-tommers sheetmetal ca 8 inches lang og bruker dette målet for bredde. Bøy sheetmetal i form av porten til den møter selv. Kurver, kan du arbeide metall rundt en stål bar og klemme den til en stor vise for hjørner. Tack sveise løpere langs sømmen, og deretter til inntaket porten.

For høye turtall og blåser programmer, kan løpere være så kort som 2 inches fra flensen. Du kan gjøre løpere lenge nok til nedre kant å møte i midten, hvis du trenger momentet for en naturlig pustende motor - om hette klarering vil være et problem.

Plenum

Lå et stykke sheetmetal langs øvre kant av løpere på én side. Bruk spraymaling på undersiden for å merke der din løpere skal. Skjær metallplater-i et rektangel, 1/2 tommers fra kanten og bak løpere på langs og 6 inches fra sine topper og 8 inches fra bunn på høyden. Det er grunnen til det overskytende materialet.

Tack sveise plenum sidene på plass på toppen og bunnen. Bøye bunnen utvidelser oppover til de danner en oppadgående vender "V", og klippe bitene trinnvis til møte jevnt omtrent en tomme over toppen av inntak løpere Tack sveis sammen. Dette vil dele plenum i to langs, glatter ut flyt og øker hastigheten på samme måte som en dobbel-plane inntak.

Cut et stykke plate stål slik at den sitter jevnt på center ridge og topp plenum sidene og skråkant lavere kantene hvor den møter platen. Tack sveising i stedet og avskåret overflødig sheetmetal. Hetten av foran og bak på plenum med ark-metal.

Plasser to carb pakninger på plenum, og fremgangsmåten spray-og-kutt for å gjøre mounts. Tapp skruehull med passende dør.

Etterbehandling

Fjern manifolden, og avslutte alle dine koblinger med lodde med kobber eller stål stang. Etter noen sliping og polering, har du en ferdig manifold.