Nnywellness.com

Hvordan du justerer en VTEC engasjement


Hvordan du justerer en VTEC engasjement

Hondas VTEC-motor, som står for Variable ventiltider og Lift Electronic Control - ble produsert for begge brukervennlighet i hverdagen hastigheter og høy ytelse evner, legge til en andre rocker arm og profil til ventil-tog. Raskere engasjerer den andre rocker arm, som åpner ventilene bredere for sterkere ytelse. Ved lavere hastigheter, den andre armen ikke delta, slik at ventilene åpne i en mer tradisjonell måte. I dag blir som ofte bruker det som kalles i-VTEC (intelligent VTEC) motorer, regulerer motoren datamaskinen eller kontroll enhet (ECU) timingen av cam. En Honda sjåfør som ønsker å justere engasjement punktet av andre rocker arm har noen alternativer for å manipulere ECUS lager timing.

Instruksjoner

• Sikre Honda kan være "innstilt" riktig og kan ha nytte av en VTEC engasjement-punkts justering. Dette kan nødvendig tillegg av reservedeler eller andre oppgraderinger fra produsentens "lager" motor. Som Turbo og høyteknologiske ytelse nettstedet sier, vil "en Ben-aksjen VTEC-motor med lager cams og fabrikken eksos vise litt hvis noen økning i kraft fra tuning." En driver som søker å endre sin VTEC engasjement poeng kan nytte bytte ut deler som inntak og cams.

• Reflektere datamaskinen motor. Dette er trolig den minst påtrengende måten å endre VTEC engasjement punktet, som det ikke involverer flere motor maskinvare. I stedet er flash-basert, on-board dataprogrammer i hovedsak omprogrammeres. Reflashing kan inneholde senke RPM nivået der VTEC engasjerer den andre cam, som betyr ventilene åpner større, raskere, og kan legge til så mye som 30 hestekrefter motoren.

• Legge til en drivstoff kontrolleren eller maskinen. Hvis reflashing ikke oppnår sine mål, installere en driver denne enheten. Det erstatter ikke ECU, men fungerer sammen, slik at sjåføren justere både drivstoff kurven og ulike VTEC engasjement poeng. Ved å endre innstillingene, kan han forhindre tidlig engasjement i andre cam på for lav RPMer- og resulterende uønskede makt dip.