Nnywellness.com

Feilsøke DVD-spillere


Feilsøke DVD-spillere

En DVD-spiller er sannsynligvis crux av hjemmets underholdningssystem, og hvis det slutter å fungere, må du erstatte den umiddelbart. Men før du ta din bil keys og turen til elektronikk butikken, det er noen feilsøkingstrinn du kan ta for å prøve å løse mindre problemer som kan påvirke din DVD-spillerens ytelse.

Kontroller ledningene

Det vanligste problemet med DVD-spillere er med ledningene. Mest moderne DVD-spillere har flere inndata/utdata-innstillinger, og det er viktig å sørge for alle dine audio/visuelle/strømkabler er koblet til sine respektive steder. For eksempel, hvis du bruker HDMI-ledninger for å koble DVD-spilleren til TV, kontroller at HDMI-kabelen er koblet til både DVD-spilleren og TVEN. Hvis du bruker kombinasjonen ledninger og/eller en switcher, sikre at ledningene er tilkoblet og (eventuelt) switcher er aktivert. Hvis du bruker en enkelt S-Video-ledning, Vær oppmerksom på at lyden må kobles separat.

Når TVEN

Alle inndataenheter enheter, inkludert DVD-spillere, er tilgjengelige på et separat sett med kanaler enn vanlig kabel eller kringkaste TV. For å gjøre saken mer komplisert, har mest moderne TVene flere innganger. For å finne ut hvilke inndata er riktig, se bak på TVEN og finne navnet på input over DVD-spilleren er tilkoblet til. Hvis det står noe sånt som "del 2" eller "HDMI" deretter trykke din inngangsknapp til input kanalen med riktig navn.

Prøv en annen DVD

DVD-spillere vil noen ganger låse opp hvis en riper, skadet eller uren DVD legges i skuffen. Selv om DVD bare gamle, kan en tilstand som kalles DVD råte forhindre det lastes riktig. Prøv å sette en DVD i skuffen helt (fortrinnsvis en nyere en) og se hvis DVD-spilleren ville belaste det. Hvis den gjør det, så var problemet med DVD, ikke spilleren.

Rense DVD

Akkurat som alle andre optiske produkter har DVD spilleren en svært følsom linse. Hvis for mye skitt eller støv akkumuleres på DVD-objektivet, vil det ikke fungere riktig. For å rense dette objektivet, kjøpe en spesiell DVD-objektivet renseplate. Se ressurs for mer om dette.

Flytte spilleren

Hvis DVD-spilleren har vært sterk for en stund, men plutselig stopper, kan det være overopphetet. Prøv å sette DVD-spilleren i et godt ventilert område der alle eksos luftinntakene er utsatt. En tradisjonell media center er ikke et godt sted, som tradisjonelt må vegger som vil holde på varmen i stedet slippe den.