Nnywellness.com

Hvordan en liten motor forgasser fungerer


Luftinntak

Forgassere betjene med Bernoulli-prinsippet som sier at hastigheten for væske eller luft i dette tilfellet øke som væskens vanntrykket faller. Luften trekkes i forgasseren i et vakuum effekt opprettet av motorens stempelet som flyttes fra topp døde midt bunnen døde Center. Luften kommer i forgasseren gjennom luftfilteret og i et kammer kalles venturi. Venturi har en bred inngang som tapers i midten og utvider igjen, øker hastigheten av inn luften som det nærmer seg sitt smaleste delen.

Gass

En sommerfugl-type ventil følger venturi. Ventilen styres av gass, som roterer for å tillate mer eller mindre luft i motoren inntaket manifold. Et lite hull i ventilen kan finnes på noen strupeventiler å la en liten mengde luft inn i motoren når ventilen er stengt, slik at motoren til inaktiv.

Luft/drivstoff blanding

Små ventiler innen venturi kalt jets innføre drivstoff i luftstrømmen går til inntaket manifold. Som gass ventilen åpner, trekker lavere lufttrykket en større mengde drivstoff inn i blandingen. Dette angir motoren gjennom inntak ventilen der det er forbrenning.

Drivstoffmengden

Drivstoffet er gitt til forgasseren fra drivstofftanken og kontrolleres vanligvis av en petcock, eller drivstoffkranen. Dette drivstoff mates i forgasserens flyte bolle, hvor det er regulert av flyte ventiler. Som drivstoff øker stige flyte ventilene, kutte av inntak av drivstoff som den når en forhåndsinnstilt flyte høyde. Drivstoff i flyte bollen trekkes gjennom jets og i luftstrømmen i venturi, forårsaker flyt nivåer å slippe og fylle igjen.

Choke

Starter en kald motor krever en rikere drivstoff blanding, som er lettere å antennes. Choke øker forholdet av drivstoff til luft ved å begrense luftstrømmen før venturi.