Nnywellness.com

Hvordan erstatte en bilen tak interiør


Indre av bilen skal være behagelig og hyggelig å ri rundt i. Så fint som er, hele utseendet er ødelagt når taket indre materialet er flagrende, peeling eller falle ned. Dette ikke bare skjemmende, men det kan være en sikkerhetsrisiko ved å blokkere visning av bakruten.

Instruksjoner

• Inspiser taket interiør kluten, kalt headliner, for å se hva tilstand den er. Hvis det er bare noen små områder som er løs, kan det hende du kan bruke materialet. Hvis en stor del av headliner er sagging, må hele greia trekkes ut. Trekke den av for hånd før den fjernes helt.

• Bruk en skrutrekker skru og fjerne skruene som holder i plasten trim som rammer headliner. Det bør være minst tre eller flere skruer langs hver side av trim.

• Måle størrelsen på taket hvor headliner går. Måle bredden og lengden. Plasser det nye materialet på flatt underlag og måle den passer taket. Bruk saks til å klippe headliner å passe, en ekstra tomme eller to rundt det hele stykket.

• Skru den nye headliner stoff ansiktet ned på en flat overflate. Spray et lys til mellomstore lag med limspray på en ende, om en fot over. At limet tørke før det føles klebrig å ta.

• Plasser stoffet i bilen og trykk delen sprayet på plass på taket. Legg arb flatt mot taket og trykk, fjerne noen rynker med hånden. Når denne delen er fast til taket, lett spray neste fot lang del. La det bli klebrig og trykk det til taket, utjevning rynker. Gjenta denne prosessen til alle stoffet er fast til taket.

• Erstatt trim deler rundt kantene av nye headliner og skru dem på plass. Dette hjelper holde headliner på, så pass på å brette noen ekstra stoff bak trim før stramme skruene.

Tips og advarsler

  • Bruke en maske og hansker når sprøyting og arbeider med limspray, fordi det er giftig å puste.