Nnywellness.com

Hvor ofte skal lade R134A?


Hvor ofte skal lade R134A?

Etter 1994 Environmental Protection Agency offisielt forbudt produksjon av R12 kjølemediet og erstattet den med R134a, som er mindre skadelig for ozonlaget. Når klimaanlegget i bilen blir varm kan du tror du trenger en enkelt opplading.

Forseglet System

R134a i en bil er fortsatt skadelig for ozon var bare på en mye mindre grad enn R12. Derfor bør R134a er låst i en forseglet enhet og aldri lekke eller må lades. Hvis klimaanlegget blir varm, betyr en lekkasje finnes og må repareres før det kan lades.

Lekkasje deteksjon

Lekkasje deteksjon kan gjøres på to måter. Den mindre nøyaktige måten å finne en R134a lekkasje er å bruke det som kalles en "sniffer." Denne maskinen registrerer R134a i luften og piper på en økt rente som R134a tetthet i luften blir større. Mest pålitelige søkeprosessen lades systemet med en UV dye deretter bruke en svart lys for å finne der fargestoff lekker.

Vedlikehold

Bare fordi systemet er forseglet, betyr det ikke vedlikehold ikke er nødvendig. Over tid, kan aircondition-system bli fylt med fuktighet fra komprimeringen av R134a gass. Når dette skjer, kan en komplett evakuering og lade være i orden. I denne prosessen, er R134a drenert fra systemet, tørket av en maskin og deretter settes inn i systemet.