Nnywellness.com

Vanlige TV-problemer


Som hjem underholdningen industri ventures mot nye teknologier som gir høy oppløsning bildekvalitet og lyd som ingen andre, møtt vi med en hel slew av nye problemer som er vanlige LCD og andre HDTV - sett. Mens noen av disse problemene er lett å fikse, andre er mer varig og byttes--- eller du må bare håndtere det.

Døde piksler

Den fryktede "dead pixel" går ofte ubemerket. Andre ganger, er det det første du ser når du slår på et sett. En død piksel er akkurat hva det høres ut: en av bildepunktene på skjermen feil, nektet å endre farge med resten av skjermen. Mens det er ikke så vanlig problemer når LCD og plasma skjermer ble først introdusert, er døde piksler umulig å løse.

Innbrenning

Innbrenning er et vanlig problem som vanligvis ikke er permanent. Når et enkeltbilde forblir på skjermen i lengre tid, se du fortsatt den når apparatet er slått av. Dette problemet er veldig vanlig med plasmaskjerm sett. Til slutt innbrenning vil visne bort, men hvis en image er forlatt for å brenne til skjermen for en lenge nok span, det kan bli permanent. Unngå dette ved å slå av apparatets når den ikke er i bruk.

Ikke noe bilde

Ingen bilde kan være en rekke årsaker. Kontroller at enheten er tilkoblet TVEN er riktig tilkoblet i henhold til instruksjonshåndboken med riktige kabler. Kontroller innstillingene på enheten samsvarer med settet. Sjekk inn kanalen TV; mange dagens TV-apparater er mer som dataskjermer og tilbyr en rekke innspill kanaler. Endre inndata ved å trykke knappen "Input" eller "Kilde" på TV til du får høyre kanal.

Ringing/Dark/misfarget

Ringer, kan mørke og et misfargede bilde skyldes dårlig TV-innstillinger. På innstillingsmenyen på set og justere skarphet, lysstyrke og farge for å skjerpe bildekvaliteten. Mange TV har standard innstilling ordninger kontoen for spill, filmer og bilder. Prøv dem alle og se hva som fungerer best for deg.

Bildekvalitet

Ikke alt er HD-klar, så mange SD (standard definisjon) spill, programmer og filmer vises uklart eller utydelig. Bare HD-enheter kan gjøre mest mulig ut av ditt sett oppløsning.

Tar evigheter å slå

Dette er normalt. Mange moderne LCD og plasma-TV må varme opp før de faktisk viser et bilde.

Svarte felt på skjermen

Dette er normalt. Mange filmer og spill er utformet for en widescreen-skjerm. Dette sikrer at hele bildet passer på skjermen, så du ikke gå glipp av en ting. Noen ganger kan du justere visningsstørrelsen så den zoomer eller fyller skjermen helt, fjerne svart-bar effekten. Les enheten eller brukerhåndboken for TVen å avgjøre hvordan dette gjøres.