Nnywellness.com

Scion sikkerhet


Scion biler får konsekvent høye karakterer i sikkerhet fra Insurance Institute Highway Safety og National Highway Traffic Safety Administration. Scion produseres av Toyota Motor Corporation. Den debuterte i det amerikanske markedet for 2003-modellåret som en økonomi. XD, for eksempel er en subcompact firedørs kombi. Scion er lett gjenkjennelige med boks-formet styling.

Bakgrunn

Som en subcompact kjøretøy, 2008 Scion xD har en stram 97-tommers akselavstand og måler bare 155 inches lang, 68 inches bredt og veier ca 2,635 £. Den drives av en 1,8-liters fire-sylinder motor. Den Scion xD er utstyrt med foran og bak hodet kollisjonsputer og forsetet torso kollisjonsputer. Ikke før 2010 modellåret gjorde de fleste feature stabilitetskontroll som standardutstyr, ifølge Edmunds.com

Sikkerhetsutstyr

Standard sikkerhetsfunksjoner for 2010 Scion xD er ABS bremser, depowered airbag, hodet airbag, passasjer og side kollisjonsputer og traction kontroll. Barneseter finnes ikke i 2010 modeller. Standard utstyr inkluderer også en forbedret sikkerhetsbelte påminnelse og hodet begrensninger på baksetet.

NHTSA sikkerhetsvurderinger

NHTSA rangerer 2010 Scion xD fire av fem stjerner i frontal crash testing for fører og forsetepassasjer. XD fått maksimalt fem stjerner i siden crash testing for hodeskader, thorax traumer og bekkenet skader passasjerer i fremre og bakre setene. NHTSA bestemt det er en 15 prosent sjanse for rollover i xDs utstyrt med fabrikken P195/60R16 dekk.

Kollisjonslaboratoriet Frontal Testing

2010 xD modellen fikk en "akseptabel" vurdering i frontal kollisjonstestet. Kollisjonslaboratoriet bemerket at crash test dummies treffer hodet på taket jernbane under oppsving i front krasjer, men det er lav risiko for alvorlige skader på hodet og bein. Skader i hodet er lav fordi akselerert innvirkning på taket skinnen er minimal ved lave og middels hastighet. Forstyrrelse til førerens område under en krasj er minimal. Fot skade risikoen er lav.

Kollisjonslaboratoriet Side Testing

Siden innvirkning tester gav den Scion xD "gode" karakteren fra Kollisjonslaboratoriet. Det er lav risiko for alvorlige skader i lav til moderat hastigheter for driveren og foran og bak passasjerene. Gardin Sidekollisjonsputer beskytter førerens hodet mot slående harde indre strukturer. Passasjerenes hoder også unngå noen betydelig innvirkning på grunn av gardin Sidekollisjonsputer.

Kollisjonslaboratoriet bak Testing

Ved lave og middels hastighet i bakre kollisjonstestet beskyttelse tjent 2010 Scion xD en "god" karakter. Kollisjonslaboratoriet rapportert noen trussel for alvorlige halsen med moderat hastigheter eller senere. Imidlertid 2005 til 2010 tC og 2004 til 2006 xB modeller tok bare "marginale" karakterer. Marginale karakterene er på grunn av disse modellene har dårlig geometri i setet/head design baksetet for høyere mennesker, ifølge Kollisjonslaboratoriet.