Nnywellness.com

Katten-Back eksos beskrivelse


Katten-Back eksos beskrivelse

Katten tilbake eksosanlegg kan øke hestekrefter, dreiemoment og uten å påvirke utslipp overhodet. Katten-backs har kommet i forgrunnen i gjør det selv kjøretøy endringer for deres effektivitet, lyd lover og enkel installering. For pengene er det lite annet du kan gjøre for å forbedre bilens ytelse og personlighet.

Beskrivelse

Eksos manifold(s) "Cat-back" er forkortelse for "katalysator tilbake," som består av hver del av eksos systemet enn i catalytic converter(s). Katalysatorer er generelt som nær eksos manifolder som mulig, og mange er knyttet direkte til dem, betyr at katten tilbake systemer i noen biler kan utgjøre nesten hele eksosanlegget.

Komponenter

En katten tilbake systemet består av en primær rør som bolter direkte til converter(s), som går under bilen derfra til bakakselen. Side-exit eksosanlegg populært med noen muskel-bil-entusiaster deler av derfra og dumper rett foran bakhjulene etter passerer gjennom et par halstørklær. Men bruker de fleste katten-backs en U-formet utvidelse rør som går over bakakselen for å koble til en høy flyt lyddemper støtfanger bak.

Crossover alternativer

Hvis maskinen er "V" konfigurert (V6, V8, V10 og V12) med to katalysatorer, en katten tilbake system ofte med en crossover X-rør som bolter direkte til kattene. X-pipe saldoene eksos trykket mellom to rør, som er godt dokumentert å øke hestekrefter, dreiemoment og drivstofføkonomi. X-rør blanding motor bankens lydbølger sammen i en lineær måte, som betyr de pleier å gi eksos en smidigere og mer "high-tech" eksos Merk enn gammeldags rett balanse rør.

Lydalternativer

Mange biler tilbud tillate flere alternativer å tune bilens motoren notatet. Ett av alternativene inkluderer resonatorer, som er hovedsakelig små lyddempere som bidrar til å dempe høyfrekvente lydbølger før de kommer til de viktigste muffler(s). Mange ettermarkedet resonatorer er i hovedsak rett gjennom glasspacks (aka "cherry bomber") som absorbere drone før den har en sjanse til å vibrere lyddemper.

Installasjon

En grunn til at katten-backs er så populært med DIY publikum er at de er vanligvis svært enkelt å installere. Nesten alle eksosanlegg enten bolt til catalytic converter(s) eller slip-fit med en eksos klemme. Resten av systemet er suspendert av metall hangarer som vil vanligvis skli rett ut av gummi eksos system isolatorer, så systemet nesten alltid skal være en to - til tre - time "bolt-in"-prosedyren. Verste fall er at du kanskje har kuttet lager systemet i stykker for å fjerne det, men en slik prosedyre kan ta men noen minutter med en Stempelkompressorer så og/eller jeksel.