Nnywellness.com

Hva er den optiske ut på min TV?


Hva er den optiske ut på min TV?

Mange moderne fjernsyn har en port som er merket som "Optisk ut" eller "Digital ut." Denne porten kan du digitalt rute lyden av TVen til en ekstern mål, for eksempel en stereoforsterker eller hjemmekino system.

Funksjonalitet

Apparat på TVEN bruker lys til å overføre digitalt lydsignalet til sitt en spesiell optisk kabel. En optisk forbindelse opprettholder god lydkvalitet som ikke er konvertering mellom analoge og digitale signaler foregår.

Tilkobling

TV-produsenter gir sjelden optisk digital kabler, så du må vanligvis kjøpe dem separat. Koble en ende av kabelen til apparat på TVen og den andre enden til en kompatibel optisk inngang på din forsterker eller surround system. Du kan vanligvis se en lys kommer direkte ned kabelen når en ende er koblet, men du bør ikke risikere skader for øynene ved hjelp av direkte.

Konfigurasjon

Noen ganger er det nødvendig å konfigurere innstillingene på TVen rute lyd gjennom en optisk utgang. Hvis du hører ingen lyd når lyden er satt til riktig input, ta en titt på din TV-menyene for lyder innstillinger, som noen ganger du må manuelt sette TV "digital ut" eller "ekstern høyttaler"-modus.

Feilsøking

Optiske kabler klikker vanligvis fast på plass når tilkoblet, så hvis du har problemer med Optisk lydutgang, kontrollere forbindelsen ikke er løs i hver ende. Kontroller at du har angitt volumet på et hørbart nivå og ikke har aktivert innstillingen for demping feil på TVEN eller lyd system. Dokumentasjonen for både TV og lydanlegg å sikre kompatibilitet.