Nnywellness.com

Hva forårsaker en pipende lyd fra fronten av et kjøretøy ved lavere hastigheter?


Knirkende forlater du tre grunnleggende alternativer: du kan fikse PIP; Du kan selge bilen; eller du kan begynne plotting å ta over verden med en hærskare av utdannet mus under panseret. Siden to siste ikke alternativer for de fleste, er det logiske valget å oppspore knirker og kvitte seg med den. Først må du vite hvor du skal lete.

Ballen ledd

Bilens øvre og nedre ballen ledd - sfærisk koblingene som tilkobles kontroll armene styre knoke - er en sannsynlig skyldige, spesielt hvis de tåler trykket oppstår selv når hoppende karosseriet mens parkert. Mistenke et dårlig kuleledd hvis bilen avgir mer støy når du sprette kroppen på den ene siden enn det gjør på den andre siden. En tørr bidétbatteri avgir mer av et skrik enn et pip - lyden av metall sliping mot metall snarere enn gummi plapring mot gummi eller metall. Mange biler har mindre ballen ledd på styringen slutten linkene som garanterer lik saksbehandling.

Glidelager

En foring er en gummi isolator som sitter mellom en suspensjon bolt og chassis, som en som går rundt bolten og holder mindre vibrasjoner isolert i suspensjon. Disse gummi, noen ganger plast, isolatorer består av en fleksibel indre kjerne med en metall ermet på innsiden og muligens utsiden. Denne gummi krymper og tørker som det aldre, og metall ermer seg slitasje og tillate en pytt i forsamlingen. Noen foring, hvis dens slitt eller gammel nok, fører til suspensjon knirkende ved lave hastigheter og når du går over støt.

Våren isolatorer

En våren isolator er en gummi pucken eller pakning som sitter mellom toppen av coil våren og chassis. Isolator holder våren fra gnaging mot kabinett metall, og fungerer omtrent en foring å holde suspensjon vibrasjoner av kabinettet. Disse kan ha gjennom og tillate våren komme i kontakt med kabinettet, eller de kan krympe og tørke ut. Når isolator rips eller begynner å flytte rundt, vil det knirker mot våren mounts, spesielt når du krysser en washboard vei eller noen form for rask bump.

Slitte Chassis

Mens uni-kroppen eller ramme-mindre chassiset være lett og billig å produsere, de har en iboende feil. En uni-kropp i hovedsak er en haug med stål paneler søm-sveiset sammen; over tid, overflødig sjokk lasting (les: hoppe bilen som dem Duke gutter og treffer hver jettegryte på 80 mph) vil stivne sveiser og bryte dem som bøye en binders frem og tilbake. Når sveiser svekkes, starter chassiset ditt flopping rundt som en våt noodle og hard komponenter som dører og bagasjelokk gni mot weatherstripping. Kort stripping bilen ned sitt skall og re sveising alt, hjelper et sett med foran og bak triangulating spankulere tårnet bukseseler gjenopprette enkelte av tapt chassis stivhet.

Forebygging

Mye av hindre kabinett tåler trykket og chassis slitasje generelt kommer ned til riktig vedlikehold og periodiske smøring. Stor traktor opplever større stress enn den gjennomsnittlige bil, men den gjennomsnittlige har selv en levetid på flere millioner miles. Men lastebiler er handel, noe som betyr at de er utformet med vanlig smøring og smøring i tankene. Bilen har ikke suspensjon komponenter som kan bli smurt, som styring komponenter og fôringer, men det betyr ikke at du ikke kan slå dem med en spray gjennomtrengende olje eller spray-fett under hvert oljeskift. Det er 15 minutter godt brukt.