Nnywellness.com

Fordelene ved å ha en bil lyddemper


Fordelene ved å ha en bil lyddemper

Du kan kjøre bil uten en lyddemper og det vil fortsatt fungere. Imidlertid støynivået ville være skadelig for ørene og lage støy for andre bilførere på veien med deg. Legge til en lyddemper har flere fordeler: støyreduksjon, bedre søkemotor effektivitet og redusert motoren varme.

Støyreduksjon

Støy er ansett som en type forurensning og det er lover mot den. Din bil produserer støy når motoren er cranked og kjører, men din lyddemper tjener til å redusere støyen fra bilens motor. Noen lyddempere eliminere støy helt, andre redusere lyden den lager betydelig. Derfor er en stor fordel av å ha en lyddemper støyreduksjon, samt forebygging av får en billett for å ha en bråkete bil. I tillegg er hørselen – og som av andre drivere, er ikke skadet av høye lyder som ville bli hørt på veier hvis biler ikke har noen type lyddemper.

Motor

Bilen bruker mindre gass og opplever mindre mekaniske problemer når det kjører effektivt. Som det brenner gass, må kjøretøyets motor bli kvitt avgasser. En måte det gjør dette er gjennom bruk av en lyddemper system. Vanligvis lyddemper systemet består av metall kamre og Bafflene, og bilen bruker disse omdirigere eller bremse luftstrømmen fra maskinen. Lyddemperen systemprosessen kan imidlertid forårsake press på motoren din også. Dette er kjent som mottrykk reduserer effektivitet. Mottrykk oppstår når avgasser omadresseres tilbake til motoren, som deretter må bruke energi for å tvinge gassene ut av bilen igjen.

Men noen lyddempere, som glass fiber-fylt lyddemper, kan øke effektivitet ved å eliminere denne potensielle mottrykk. Disse lyddempere tillater motoren å fokusere på å flytte bilen frem i stedet å fjerne avgasser samtidig.

Betraktninger

Hvilken lyddemper favorisert i Nord-Amerika - bygget med metall chambers og Bafflene - tilbyr et mer langvarig produkt sammenlignet den glass og ull fiber-fylt mufflers vanligvis brukes i Japan og Europa. Imidlertid fiber-fylt lyddempere, spesielt glass de redusere motorstøy mer og tilbyr bedre motoren varme reduksjon, ifølge forskning rapportert på webområdet Ohio State University.