Nnywellness.com

Hva skal se etter når du kjøper en LCD-TV


Hva skal se etter når du kjøper en LCD-TV

Gå på utstillingslokale etasje av en elektronikkbutikk kan være ganske skremmende. Her er mange, noen ganger hundrevis, TV angir sprengningsarbeid ut samme bilde, og du er ment å velge en fra massene som vil se, lyden og følelsen godt i ditt hjem. Det er en god idé å ha en sjekkliste over funksjonene du ser etter å ha et grep om teknisk sjargong selgerne vil bli kaster rundt før overskriften i utstillingslokalet å kjøpe en LCD-TV.

Størrelse

OK, saker størrelse, men kanskje ikke på måten du tror. LCD-TVer i alle størrelser, fra små 20-tommer til massive 70-tommers skjerm. Størrelse og pris er nært beslektet, som er en viktig grunn til å vurdere hvor stor å gå, men størrelsen på LCD skjermen påvirker også hvor nær eller langt du må være å nyte den på sitt beste produksjonen. Tenk på hvor du skal sette TV. En 10-fots bredt rom ikke virkelig optimal for en 70-tommers TV. Som en generell veiledning: sitte seks til åtte fot fra 32 - til 37-tommers TV, 10 til 12 fot fra 42 til 46-tommers apparater og 12 eller flere fot fra 50-tommers og større.

Oppløsning

To vanlige tall danner grunnlaget for de fleste debatt om LCD-TV: 720p og 1080p. Disse tallene gjelder antall piksler, eller digital deler av en video, som kan passe vannrett over din. Fleste vil ikke merke noen forskjell mellom to mindre TV eller når du ser på digital kabel (som sender på 720p). Spillere med HD-systemer, som PS3 eller Xbox 360, kan sette pris på 1080p på et stort sett med et HD-spill.

Oppdateringsfrekvensen

Andre store numeriske debatten rundt LCD-TVer er ca 60 Hz eller 120 Hz. Oppdateringsfrekvens, målt i Hz, angir hvor mange ganger per sekund skjermen oppdateres. Igjen, fleste vil ikke merke stor forskjell her; noen filminteresserte kan se litt av motion blur i action-sekvenser på 60 Hz TV, men bare når kilden er filmen, som er skutt på 24 rammens per andre og ikke deler jevnt i 60 Hz, men overgangen greit på 120 Hz.

Innganger

Vurdere enhetene du planlegger å koble til TVEN, både for tidspunktet du kjøper den og sikt. Mange moderne LCD-skjermer har fire HDMI-innganger men bare én VGA-inngangen. Hvis du bruker Videospilleren og DVD-spiller, som er to VGA-innganger, og du må bytte mellom dem. Blu-ray-spillere har HDMI-utgang, PlayStation 3-ere og Xbox 360s. Tenk på din kabelboks for. Prøv å matche din TV til din innganger, og gi rom for fremtidige kjøp.

Fjernkontroll

Spør selgeren på butikken for å vise deg fjernkontrollen for LCD-TV som du er interessert i. Dette kan høres trivielt, men du ønsker ikke å komme hjem og innse at fjernkontrollen har 100 knapper og er for små for fingrene. Pass på at du vil kunne forstå hvordan man bruker fjernkontrollen før du kjøper. Se etter noen nyttige funksjoner, som lyd og bilde forhåndsinnstilte knapper, som lar deg veksle mellom ulike skjerm og audio modus i stedet for tweaking hver sette manuelt.