Nnywellness.com

Prosessen med sylinder Plating


Bil sylindere

Sylinder plating refererer til belegg som gis til motoren sylindere eller metallet brikken som sylindere er boret eller dannet for å gi stempler plass til å flytte. Dette er en av de mest lett slitt delene av motoren, siden mesteparten av energien som genereres i sylindere som stempler pumpes frem og tilbake av kontrollert forbrenning av bensin (eller diesel). Dette kan føre til motorproblemer, og racing biler motoren sylindere må byttes ut så ofte som en gang i året å unngå feil. Produsenter har prøvd å balansere mellom lett metallegeringer at bilen kjøre mer jevnt og raskt og holdbart materiale som vil tillate sylindere sist lenge nok til å kostnadseffektivt.

Platings

Tradisjonelt, finnes det to ulike alternativer produsenter kan bruke til å beskytte deres sylinder. Først kalles et sylinder ermet, eller en metall liner plassert på innsiden av sylinderen å beskytte den mot stempelet. Disse metall liners gjøres tyngre, mer slitesterk metaller som kan ta konstant stresset og motstand av stempler mye lettere enn lett metaller av sylinderen selv. Ermene kan også bli erstattet uten å erstatte hele sylinder rammen. Problemet var at de tendens til å legge litt for mye ekstra vekt, som var spesielt viktig for racing biler. Som teknologi utviklet i 1980- og 1990-tallet, ble elektro-plating et populært alternativ.

Disse platings er i hovedsak belegg påføres sylindere å beskytte seg. Dette betyr ikke at de er malt på tvert imot, elektro-plating bruker har ikke noe å gjøre med maling i det hele tatt. I stedet brukes en lys elektrisk strøm å overholde partikkel molekyler på metallet. Under denne prosessen sylinder rammen er dyppet i en oppvarmet metallisk løsning, men nåværende bare obligasjoner et meget tynt lag av partikler til metall, så belegget er vanligvis bare noen promille av en tomme tykk. Noe tykkere og det gjerne chip eller skalle av.

Materialer

Et stort antall materialer brukes for plating prosessen, og hver produsent har litt forskjellige løsninger, vanligvis basert på en viktig ingrediens. Gjennom årene, nikkel har blitt mest populære metal for bruk i belegget, og nikkel silisiumkarbid har blitt mer pålitelig sammensatte. I denne kompositt, er holdbare nikkelmetall bundet med ekstremt motstandsdyktig karbonat materialet til en bedre plate. En av plating's sentrale problemer er at det har en tendens til å etterligne alle opprinnelige feil av sylinder metall, så kutt eller skraper kan fortsatt være et problem i belagt sylindere, men det er fortsatt et svært populært alternativ.