Nnywellness.com

Hvordan måles en Widescreen-TV?


Måler Widescreen

Widescreen-TVer skjermstørrelser bestemmes ved å måle avstanden fra ett hjørne av skjermen til motsatt hjørne. Hvis du var å tegne en linje på skjermen der målet er gjort, vil det skape en diagonal som bisects området av skjermen, skaper trekanter av to like mellomrom. Dette er den samme metoden brukes til å måle skjermstørrelse på standard-TVer.

Sideforhold

Widescreen-TV kommer i størrelsesforholdet 16:9 betyr hvis skjermen er 16 inches, høyden vil være 9 tommer. For en standard TV er størrelsesforholdet 4:3, en skjerm med en bredde på 16 inches vil ha en høyde av 12 inches. Fordelen med størrelsesforholdet 16:9 er at det tillater bilder skal vises vannrett snarere enn vertikalt, lik måten mennesker ser. Våre øyne er ordnet vannrett, og de fleste av tingene vi betrakte ligger nær bakken, så en TV med mer bredde gir mer meningsfylt skjermplass.

Skjermområde

Bruk av en diagonal linje fra hjørne til hjørne er hovedsakelig på grunn av tradisjon og enkel sammenligning, (tallene er relativitetsteorien liten), men faktisk skjermområdet er kanskje et viktig mål. Opprinnelige TV hadde som var nesten runde, så bruker en diagonal linje var riktig å måle størrelsen, diagonal var i hovedsak diameteren på røret. For rektangulære skjermer, lenger størrelsesforholdet er fra et kvadrat (1:1) den minste sin totale skjermområdet for en bestemt måling sin Diagonal. For eksempel, en 27-tommers 4:3-skjerm vil ha større totale skjermområde enn en 27-tommers widescreen-TV, siden 4:3 er nærmere en firkant enn 16:9. Faktisk for to TV med samme diagonale målingen, vil widescreen ha omtrent 12 prosent mindre området.