Nnywellness.com

Zune prisstrategi


Zune er Microsofts versjon av den bærbare MP3-spilleren, utviklet for å konkurrere med iPod. Microsoft hadde en prisstrategi gjøre Zune en mer populær transportabel musikkspilleren enn Apples, men salgstallene gjenspeiler ikke at det har skjedd.

Lavere priser

Microsoft befridd Zune på en mye billigere pris enn iPod å outsell Apple. Når Zune ble utgitt i slutten av 2006, var iPod $250, mens Zune var rundt $100. Denne Microsoft tapte penger hver Zune det solgt, håper å gjøre forskjellen på økt salg gjennom markedsplassen for Zune, som fungerer på en lignende måte til Apples iTunes store.

Flytte markedsandelen

Selv om Microsoft ville tape penger for hver Zune det solgt, filosofi var å skape en bestemt metning markedet slik at folk ville slå til Zune marketplace over verden av iTunes som hadde blitt etablert av iPod. Microsoft-eksperter gjettet det ville koste selskapet rundt $300 til $400 millioner å fange markedsandelen av digital nedlasting og transportabel MP3 spilleren business men det ville være verdt i det lange løp som de lansert nyere versjoner av det Zune spilleren de neste årene og belastet så mye som en iPod-kostnader. Med en etablert marked og popularitet fra deres tidligere salg, produktet ville faktisk begynne å tjene penger, tenkning gikk.

Resultatene av Microsofts strategi

Zune rapporterte at salget var over sine mål i den første utgivelsen gjennom sommeren 2007, men etter som disse tallene vært relativt flat, 2009. Mens de solgte en første million enheter innen det første året, tok det to år for de neste millioner skal selges, mens iPod enheter eksplodert med utgivelsen av den nye iPod touch-skjerm modellen. I et kvartal alene solgte Apple 10,6 millioner iPods, mer enn fem ganger Microsofts kumulative Zune salg til denne datoen, ifølge Electronista.