Nnywellness.com

Hvordan fungerer bil luftfiltre?


Hvordan fungerer bil luftfiltre?

Hva motoren luft filtre gjør

Moderne forbrenningsmotor må fri flyt av luft å fungere riktig. Siden det trekker denne viktige luft i fra utsiden motoren, har små partikler av støv, smuss, olje og selv små hindringer som grus en måte å få inni motoren. En gang inne, disse partiklene kan forurense motorolje og fungerer som et slipemiddel, forårsaker tidlig motorslitasje. For å forhindre dette, installert luftfiltre på alle moderne forbrenningsmotorer. Luften trekkes inn i motoren gjennom et rør, men det må først gå gjennom filteret før det kan komme motoren. Filteret fanger alle disse partikler og innskudd. Fordi de samler seg over tid, må filtre erstattet eller renset regelmessig.

Hvordan standardpapir filtre arbeid

De fleste motor luftfiltre Bruk papir som deres primære filtrering medium. På nyere biler, filteret rektangulære i form og er fylt med flere foldede lag en mesh-lignende papir som ligner et antistatisk tørketrommel ark. Det ligger vanligvis i en plast kupé som sitter på motorblokken. På eldre biler, filteret er formet som en stor ring, ofte omtrent på størrelse med en rattet, med trekkspill-lignende lag av papir hele veien rundt. Det passer i et metall rom på forgasseren. Kjører motoren skaper et vakuum som suger luft gjennom filtrene, bringe støv, skitt og andre partikler langs for turen. Disse partiklene får problemer i de mange lag av filtre. De bør kontrolleres om hver tredje måned, og når de er synlig skitne, de skal erstattes.

Andre typer filtre

Selv om papir-filteret er standard på dagens, finnes det noen andre typer filtre som bruker forskjellige luftfiltrering media. Noen filtre er fylt med olje-gjennomvåt bomull i stedet for papir. Disse filtertypene er mer vanlig på høyoktan sportsbiler. Andre filtre, som er mer vanlig på off-road kjøretøyer, bruker olje-gjennomvåt skum. Biler som er eldre enn spredning av papiret filtrere har også et olje bad filter installert. disse filtrene, er luften tegnet en profilert, svamp som platen som sitter på toppen av et lite basseng med olje. Når luften er sugd gjennom kamrene av dette filteret, mindre partikler bli fanget i filteret medium og de større partiklene blir fanget i dammen av olje.

Hytte luftfiltre

Det er også en annen type bil luftfilteret som er helt atskilt fra motoren luftfilteret. Hytte luftfilteret filtrerer urenheter og allergener ut av kupeens utenfor luftinntak. Det bør være utsatt for vanlige visuelle inspeksjoner som luftfilteret motor og erstattet etter behov. Akkurat som motoren luftfiltre, er filtrering media vanligvis laget av papir.