Nnywellness.com

Hvordan fjerne vann kondens fra en gass Tank


Det er alltid en liten mengde fuktighet i en gass tank som følge av kondens. Litt vann i gasstanken er ingenting å bekymre, men hvis du har for mye, du skal ha problemer. Heldigvis er det noen enkle ting du kan gjøre for å håndtere kondens når det gjør vondt ytelse eller holder bilen starter. Ingen verktøy er nødvendig, selv om du måtte kjøpe en ny gass cap.

Instruksjoner

Oppbevare din gass tank så full som mulig.
Hold opp bensin tanken så full som mulig. Det er den billigste og enkleste tingen du kan gjøre for å minimere kondens i drivstoff tank. Vanndamp starter kondenserende på toppen og siden av tankens overflaten når fuktig luft kommer i gasstanken, prøv å holde tanken minst halvfull. Tre fjerdedeler full er enda bedre.

Når Bruk etanol-blandet brensel.
Bruk etanol-blandet brensel. Vann blander ikke med bensin men alkohol, inkludert etanol, kan absorbere vann i gasstanken. Alkohol hjelper bære vann inn i motoren der den fordampede i sylindere og deretter blåst ut eksosrøret. I enkelte områder er flere typer alkohol-blandet brensel tilgjengelig, inkludert "E-85." De kan alle hjelpe få vannet ut av tanken.

Aldri kjøpe gass mens drivstoff leveres til stasjonen.
Aldri fylle tanken på en bensinstasjon mens det tar en leveranse av drivstoff, advarer Michael E. Gray, medforfatter av boken, "Auto vedlikehold: grunnleggende Bilpleie, vedlikehold og reparasjon." Vannet i bunnen av underjordiske drivstofftanker forårsaker ikke vanligvis problemer for bilistene. Men når en semi tanker er "slippe fuel" vannet på bunnen av undergrunnen stridsvogner mikser med gass,"sier grå. Hvis du er pumpe gass mens dette skjer, sier er det en god sjanse Høy fuktighet vil komme inn drivstoff tank, han.

Prøv en drivstoff additiv.
Bruk en drivstoff additiv laget for å hjelpe vann blandes med drivstoff. Nesten alle auto deler butikker tilbyr flere typer drivstoff tilsetningsstoffer som kan hjelpe.

Isolere tanken hvis du kjører under ekstreme forhold.
Isolere ditt drivstofftanken hvis du kjører under ekstreme forhold, så i en bil mer enn 10 år i et tropisk område hvor luftfuktigheten er svært høy. Spesialdesignet isolasjon tepper kan kveiles rundt drivstofftanker å redusere temperaturforskjell mellom tankens overflaten og den fuktige luften kommer inn fra utenfor tank. Dette er sjelden verdt tid og bekostning, men uvanlige tilfeller kan det være verdt å vurdere.

Se nøye på åpningen til gasstanken.
Ta en kikk på åpningen du sette inn drivstoffpumpe munnstykke når du fylle tanken. De fleste drivstoff-systemer er i dag utformet for å blokkere fuktig luft, samt andre potensiell besværlig forurensninger, fra å komme inn drivstoff tank i første omgang. Mange biler har autoåpning flaps som er skjøv når du setter inn gass pumpe dyse. Hvis denne liten klaff mangler eller ikke fungerer, få den sjekket av en mekaniker og reparert.

Inspiser din gass cap for slitasje, skader eller passer dårlig.
Inspiser din gass cap. Hvis gassen cap er løs, mislykkes skal passe eller er skadet, kan det være slik at fuktig luft i gasstanken. Det kan til og med La regnvann piple i tanken. Kjøp en ny erstatning gass cap. Noen bil eksperter sier nå at gass caps bør undersøkes hver 30 000 miles.

Tips og advarsler

  • Holder øye med drivstoff-systemet tilbyr noen gang - og kostnadsbesparende fordeler som går langt utover bare å holde vann ut av gasstanken. Som et eksempel, kan en løs eller feil montert gass cap utløse elektronisk advarsel koder fra datamaskinen on-board angir feil motorens utslipp kontrollsystem.
  • Ikke røyk mens du arbeider på eller nær bilens drivstoffsystemet. Husk at bensin er et stoff som svært brannfarlig og eksplosive. Hold åpen flamme, potensielle kilder til gnister og hete overflater trygg avstand fra bensin eller noe som har bensin.