Nnywellness.com

Motoren fakta


Motoren fakta

Roterende motorer variere fra tradisjonelle stempelet-drevet søkemotorer. Fra sin konstant bevegelse rotoren deres utrolig kraft / vekt-forhold har motorer litt av en kult tilhengerskare siden Felix Wankel bygget den første prototypen i 1957.

Størrelse

Roterende motorer er beryktet for sin kompakte størrelse mens de fortsatt levere sammenlignbare makt til motorer dobbelt så stor. Som 2010, Mazdas nyeste versjonen av RX-8 bare produksjonsbilen i USA drevet av en roterende, størrelse på en ussel 1,3 liter i forskyvning. På grunn av kompakte motoren, kan den mount lenger tilbake enn tradisjonelle motorer, utlån til større balanse i bilen.

Fordeler

Wankel's design har færre bevegelige deler enn en vanlig stempelmotor. Mens stempelet feil kan ødelegge hele motoren, vil en rotor fortsette å produsere strøm til det til slutt stopper spinning, ifølge National hastighet Inc. Fordi rotoren ikke har å stoppe for å endre retning, kan motorer kjøre med hastigheter opp 9000 omdreininger per minutt (rpm).

Funksjonen

Opprette tre forskjellige kamre, analogt med et stempel forbrenningskammeret rotoren og bolig. I en lomme, dannet av en ansiktet av rotoren og forseglet to kanter, er en drivstoff/luft blanding injisert, komprimert og antent mens rotoren roterer rundt en stator og eksos avslutter kammeret og går systemet.