Nnywellness.com

Hvordan å lodde en Thermocouple


Hvordan å lodde en Thermocouple

Fra et teknisk synspunkt er thermocouples fascinerende enheter brimming med potensial. En thermocouple er avhengig av en av en rekke termoelektrisk effekter (særlig Seebeck effekt) å produsere en spenning når de utsettes for varme. Alle metaller og legeringer produsere en viss spenning når en del av metall er varmere enn en annen del. Denne spenningen kan utløse ventiler for å åpne eller lukke ifølge varmebelastning, og kan bidra til å beskytte datamaskinen kretskort ved en overbelastning. Lodding thermocouple forlengelsen wire eller kretskortet er en av de beste måtene å lede varme raskt og nøyaktig gjennom thermocouple.

Instruksjoner

• Scuff lodding puten på din kretskort eller forlengelsen ledningen spissen med 400-korn karbid sandpapir. Du trenger bare å scuff puten eller wire tips til den blir lys og skinnende. Gjenta denne fremgangsmåten med input ledninger på din thermocouple. Tørk scuffed komponenter med en lofri klut fuktet i rubbing alkohol for å eliminere sliping støv.

• Sett loddebolt temperaturen til ca 200 grader forbi thermocouple er maksimal rekkevidde og la det varme opp. Lå den thermocouple ledningen på lodding puten og lett trykk den ned med loddebolt spissen å varme thermocouple ledning og pute.

• Fjern loddebolt og bruke en skvett av lodding paste. Lim vil raskt smelte og veken i sensor wire/loddetinnet-pad grensesnittet, raskt herding og liming to sammen. La den avkjøles. Hvis lodding perlen holder sin "våt" glans, har du en god felles og riktig loddebolt temperatur. Hvis loddetinn dulls raskt, ble jern for kald. Du kan forsøke å smelte loddetinn med jern og bruke en lodding veke for å trekke loddetinn unna, men thermocouples pleier ikke å gjøre godt med nytt lodding. Hvis du må loddetråd, spille det trygt og bruker en ny thermocouple.

Tips og advarsler

  • Lodding en thermocouple er ikke veldig forskjellig fra lodding noe annet; Trikset er å velge rett loddetinn temperaturområde (sammensetning) og jern temperatur. Velg en lodding basert på sin liquidus temperatur, dvs temperaturen der det blir en væske. Liquidus temperatur bør alltid være minst 100 grader høyere enn den høyeste temperaturen som thermocouple vil oppleve. Angi din loddebolt på ca 100 grader forbi loddetinns liquidus temperatur.
  • Det er en veldig tynn linje mellom lodding og lodde, men en felles regnes vanligvis loddet Hvis prosessen skjer i mer enn 350 grader Celsius.
  • Alternativer til lodding inkluderer bruk av aluminium tape kombinert med Kapton tape, som er fullstendig reversibel og omtrent like pålitelig som lodding. Kapton tape selv fungerer ved lavere temperaturer, men har en tendens til å får varmere raskere enn loddetinn og å løfte når temperaturene. Elektrisk-ledende lim epoxy er den enkleste å bruke, men dens varmeledningsevne er den minste konsekvent av tre og det kan mislykkes etter en enkelt varme syklus.