Nnywellness.com

Slik roterer dekkene på Front-Wheel-Drive bil


Slik roterer dekkene på Front-Wheel-Drive bil

Det er viktig å rotere dekk på alle kjøretøy i samsvar med anbefalt vedlikehold tidsplanene. Front-hjuls-stasjonen kjøretøy er imidlertid vanskeligere på fremre dekk sammenlignet med bakre-hjuls-stasjonen kjøretøy. Dreiemoment kraften av en front-wheel-drive-overføring er på fremre dekk foran bremser konto for opp til 75 prosent av bremseeffekt. Fremre dekk er også styre dekk, slik at de får mer slitasje. Roterer dekkene hver 5000 til 10.000 miles vil hjelpe gjøre dem vare lenger og forbedre ytelsen.

Instruksjoner

• Finn dekk plakater på bilen. Det vil avsløre det anbefalte dekk presset for alle dekk. I noen tilfeller bruke bak og foran dekk forskjellige lufttrykket på grunn av vekt distribusjon. Plakater er vanligvis på førerens dør jamb, men informasjonen kan også bli funnet i brukerhåndboken for kjøretøyet.

• Bruk tire måling å kontrollere og justere lufttrykket i alle fire hjul. Siden dekk er roteres, justeres bakre dekk anbefalte lufttrykket fremre dekk og fremre dekk anbefalte lufttrykket på bakre dekk (hvis de er annerledes).

• Inspisere sideveggene på dekk for å fastslå om de er enveis dekk, som ville begrense måten må du rotere dem. En retningspil eller ordet "utenfor" stemplet på sideveggen på dekk (i den naturlige fremre rotasjonen av dekkene mot fronten av bilen) vil varsle deg at dekkene er enveis.

• Løfte bilen med en heis, eller sprekk det lug vanskelige problemer løs på alle fire hjul med lug wrench hvis bruker et gulv jack og jack står. Løsne det lug vanskelige problemer løfter. Hvis bruker en heise, bruk innvirkning pistol for å fjerne det lug vanskelige problemer når bilen er utenfor bakken. Hvis løfte bilen på jack står, ferdig fjerner det lug vanskelige problemer når bilen er utenfor bakken.

• Fjern de to fremre dekkene, og roterer dem rett tilbake. Dette vil plassere førerens side front dekk på førerens side bak og passasjer-side foran passasjeren side bak.

• Fjern passasjer-side bak, og roter det til førerens side foran. Fjern førerens side bak, og roter det til passasjer side foran.

• Erstatte det lug vanskelige problemer, og bruke innvirkning pistol med en dreiemoment pinne for å stramme det lug vanskelige problemer til anbefalte dreiemoment spesifikasjoner for front-wheel-drive kjøretøyet (denne informasjonen vil være i brukerhåndboken). Bruk en skrå når torquing lug vanskelige problemer for å få det lug vanskelige problemer i sine vugger mer effektivt. Hvis bruker en hånd momentnøkkel, tettsittende lug vanskelige problemer så tett som mulig, flush til huben, og deretter trekk det lug vanskelige problemer å dreiemoment spesifikasjoner når bilen er tilbake på bakken (igjen, bruke skrå).

Tips og advarsler

  • Enveis dekk er utformet for å bli plassert på kjøretøyet i naturlige fremover bevegelse av bilen. Dekkmønsteret på disse dekkene vil danne en "V" fra den ytre kanten til midten av dekk. Disse dekkene skal roteres i en foran å bak formasjon, ikke over som vist ovenfor. En foran å bak rotasjon er også akseptabelt for ikke-retningsbestemt, standard-slitebanen dekk.
  • Du bør også kontrollere størrelsen på hvert dekk før rotering (også stemplet på sideveggene med de individuelle). Ikke på noe tidspunkt skal mix-matchet dekk være på samme aksel. Dette kan skade deler når den plasseres på en front-wheel-drive (eller andre) kjøretøy når to forskjellige størrelser dekk på drivakselen på grunn av høyde. Dekkene skal alltid samme størrelse, eller i minst i samme størrelse pr. aksel.