Nnywellness.com

Hvorfor bilen bremser knirker?


Squeaky bremsene er en vanlig foreteelse som kan være et tegn på bremsesystem dysfunksjon. Selv om en viss brems støy anses normalt, er overdreven knirkende eller angiveri ofte en rød flagg angir at en bremsesystem må evalueres.

Bremsestøv

Bremsestøv er en viktig årsak til squeaky bremser. Når bremseklosser bærer, små partikler skalle av og lodge mellom bremseklossene og spinning brems rotorer. Overdreven vibrasjon og glidning kan forårsake en knirkende lyd.

Slitte Bremseklosser

Slitte bremseklosser føre bremser å PIP hvis de bærer til poenget med å utsette bremsekloss slitasje indikatorene. Disse indikatorene er små, strimler tynne av metall i bremseklossene at bremser å pip når de kontakter spinning brems rotorer.

Overdreven bremsekloss vibrasjon

Selv om en liten mengde bremsekloss vibrasjoner er normalt under bilen bremsing, forårsake overdreven bremsekloss vibrasjon ujevn, usammenhengende kontakt mellom bremseklossene og spinning bremseskiver, som resulterer i knirkende.

Slitt, Pitted bremseskiver

Slitte, pitted bremseskiver er en førsteklasses årsak til squeaky bremser. Som bremseklosser handle mot spinne rotorene, kan eventuelle uregelmessigheter i brems rotorer føre usammenhengende, ujevn kontakt, som kan forårsake squeaky bremser.

Skjev bremseskiver

Bremseskiver som miste fasongen runde og blir skjev og/eller bøyd kan forårsake squeaky bremser. Skjev bremseskiver opprette forskyvning mellom bremseklossene og rotorer, forårsaker ujevn og uregelmessig og squeaky bremser.

Advarsel

Støyende bremser bør alltid bli evaluert og sjekket regelen alvorlig brems problemer. Men brems støy ikke er alltid et tegn på brems system dysfunksjon, er det alltid bedre å feile på siden av varsomhet.