Nnywellness.com

Hvordan fungerer RCA kabler?


Hvordan fungerer RCA kabler?

Bruker

Bokstavene "RCA" dessverre ikke bryte ned i noe nyttig for den gjennomsnittlige personen--de står for Radio Corporation of America. RCA-kabler brukes til å koble lyd-/ komponenter som TV og stereoanlegg. Du finner både lav kvalitet og høy kvalitet kabler. Disse standardene er bestemt av faktorer som skjerming, signal-til-støy-forhold, impedans matchende og materialkvalitet (metall, plast).

Sende signalet

Hver komponent har en inngang, utgang eller begge deler. RCA kabler er en måte å koble disse innganger og utganger. De er utformet for å sende elektriske signaler fra én komponent til en annen, dvs spilleren til TV, TV-lydforsterker, videokamera til TV, etc. Kablene seg består vanligvis av "mann" koblinger, som har en metall stang omgitt av en metall ring. Disse hankontakter er utformet for å passe inn i "kvinnelige" kontaktene, som fyller mellomrommet mellom metall stang og ring. Hunn-kontakter er vanligvis funnet på komponenter selv. Både mannlige og kvinnelige koblinger er fargekodet for å skille mellom de forskjellige typene signaler som kan sendes gjennom dem. For eksempel har standard kompositt lyd- og videokabler en rød kontakt for høyre kanal av lyd, hvit for venstre kanal for lyd og en gul kontakt for videosignalet.

Ulemper

RCA-kabler kan vanligvis bare brukes som analogt signal avsendere og kan ikke bære et digitalt signal. I en voksende digitale verden er RCA-kabler sannsynlig snart byttes. RCA-kabler kan pleier også å være store på grunn av deres egen kontakter for hver kanal av video og lyd.