Nnywellness.com

Typer Ford-motorer


Typer Ford-motorer

I løpet av sin 100-pluss år, har Ford Motor Company produsert nesten alle typer motor kjent mann. Fra konvensjonell merkelige, fra sivile firesylindret diesels til massive tank motorer, har Ford gjort det hele. Hva følger en kort (og langt fra komplett) liste over noen av selskapet er mange motor design.

Fire sylinder

Fords første fire sylinder motoren var den berømte 177 kubikk tommer, 20 hk flatskjerm-leder V8 som drives første modell Ts. Den lite kjente men allestedsnærværende 36 hestekrefter modell Y firesylindret gikk i produksjon i 1932, og drevet mange Ford, Anglias og Lotuses før den gikk ut av produksjon i 1962. Fords merkelig V-4 ble brukt av Saab og Lotus i flere tiår, og ble grunnlaget for selskapets enormt populære Köln V-6 motor i 1964.

Seks sylinder

Fords første forsøk på et serieprodusert sekssylindret motor (kjent som K-serien) debuterte i 1906 og gikk ut av produksjon ett år senere. Selskapet gikk på et serieprodusert sekssylindret pause i flere tiår, men definitivt fikk den rett i 1941. Fords nye 90 hestekrefter, 227 kubikk tomme innebygd seks kom til grunnlag som hver påfølgende Ford innebygd seks ble bygget, og den grunnleggende arkitekturen ble brukt av selskapet helt gjennom 2002.

V-8

Fords første V-8 ble bestilt like før andre VERDENSKRIG av den amerikanske regjeringen som en tank. 450 hestekrefter "Frihet" motoren så utbredt bruk i nesten alle tank-kabinett under krigen, og dannet grunnlaget for Fords 770 hestekrefter V12. Denne motoren ble kjent fulgt i 1954 av Y-blokk serien av V-8s, som ble erstattet av Windsor serien av små-blokk V-8s i 1964. Windsor familie V8-motorer ble en arv til rivaliserende Chevrolet liten blokken, og er fremdeles i produksjon i en form eller en annen. Ford/hår cutter og regn V8 dieselmotor ble produsert i 1983 som et samarbeid mellom Ford og internasjonale innhøsting. Denne kraftpakken dieselmotor er fremdeles i produksjon i dag som den strøk og produsere mer enn 2000 hestekrefter når endret for racing.

Strålediagram

Selv om mange er klar over at Ford produsert flere radial motorer under andre VERDENSKRIG, vet få at Henry Ford eksperimentert med en bil radial. Luftkjølt X-8 forsøksgruppen ble produsert i 1919 og kunne godt ha blitt Model TS topp motor flatskjerm-leder V-8 ikke hadde kommet ut først. X-8 var aldri dyno-testet, men akselerasjon tester sette det litt under flatskjerm-leder i hestekrefter. Estimater kjøre 60-65 hestekrefter.