Nnywellness.com

Hva betyr kontrastforhold på ny TV betyr?


Prosessen med å kjøpe en ny TV kan være utfordrende med alle de buzz ord og vilkår kastet rundt regelmessig. Ettall statistisk det TV produsenter ofte pek er kontrastforhold på TV. Kontrastforhold omhandler hvordan TV håndterer forskjellen mellom lyse og mørke farger i bildet.

Hva er kontrast Ratio?

Når vi snakker om en TV-skjerm, er kontrastforholdet forskjellen mellom det lyseste hvit og det mørkeste svart på bildet. Kontrastforhold kan variere betydelig fra én modell til neste, og noen TVer har så høyt som 2 millioner til 1. Når du ser på statistikk for en høy - definisjon fjernsyn, betyr en høyere kontrast vanligvis at bildet ser litt mer sprø og definert enn en med en lavere.

Dynamisk kontrastforhold

Når du viser kontrastforhold på TV, kan produsenten velge ett av flere metoder å måle forholdet. I mange tilfeller vises TV produsenten dynamisk kontrastforhold på TV. Dynamisk kontrast ratio er et mål på hvor godt TV håndterer kontrasten når bildet endres stadig. Hvis det har en god dynamisk kontrastforhold, betyr det kan håndtere kontrasten selv med rask bevegelse innhold.

Variasjoner i måling

Når du ser på i HDTV, gir kontrastforhold faktisk deg ikke mye informasjon å bruke som en sammenligning. Dette er fordi det er ingen standard når det gjelder å måle kontrastforholdet. For eksempel vil noen produsenter sette alle makt av TV-apparatet i en enkelt piksel og deretter måle forholdet, mens andre slå av skjermen å måle svartnivå på skjermen. Dette fører til avvik i rapportering metoder på TVer.

Betraktninger

Med så mye variansen i måten kontrastforhold er rapportert, kan du se på andre faktorer når du gjør din beslutning om å kjøpe. Fleste kan ikke skille mellom TVer med høyere annonserte kontrastforhold, og de laveste.