Nnywellness.com

Hvordan finne ut hva anti-Lock sensoren er dårlig


Mest moderne personbiler bruker to eller flere anti-Lock bremser sensorer for å finne rotasjonshastighet hjulene. Disse sensorene videresende hastighet felger ABS datamaskinen og drivverket kontrollmodulen eller PCM. ABS og PCM datamaskinene bruker denne informasjonen til å beregne når aktivere anti-Lock bremsesystemet, engasjere antispinn retard tenningstiming og mange andre handlinger. Når en hjulet sensor mislykkes, kan ikke de interne datamaskinene samle informasjon riktig. I denne situasjonen deaktivere de ett eller flere av disse systemene til problemet er rettet.

Instruksjoner

• Kjøre kjøretøyet til et trygt sted hvor du kan utføre en isolert veien test. Dette kan være en stor, tom parkeringsplass eller en ekstern gate uten fotgjengere og biler. Du må lese en skanneverktøyet mens kjøretøyet er i bevegelse, så det er viktig å være på et trygt sted for testing.

• Koble en ABS-kompatible skanneverktøyet til bilens diagnostiske porten og aktivere skanneverktøyet. Naviger til ABS-menyen og velg "Live Feed" funksjonen. Skanning verktøyet må "Live Feed" menyen merket som noe annet, men du må finne menyen eller som lar deg lese live data fra hjulet hastighetssensorer.

• Kjøre bil frem og akselerere 15 miles per time. Blikk ned på skanneverktøyet og sørge for at alle hastighetssensorer hjulet viser de samme 15 miles per time lese som speedometeret inne i kjøretøyet. Hvis en av sensorene viser "0," "Null" eller "N/a," gir ikke den sensoren datamaskinen med hjulet hastighet verdien.

• Hjem og park i garasjen. Slå av motoren og heve slutten, foran eller bak, av kjøretøyet som har dårlig hjulet sensor. Støtte det med jack står og chock hjulene på motsatt side. Sette på parkeringsbremsen, hvis den motsatte enden er baksiden av bilen.

• Gjennomgå under bilen og finne hjulet hastighetssensoren som ikke svarer. Bruk en lys for å inspisere ledningsnett og for kutt, frays og andre skader.

• Koble hjulet hastighetssensorens elektriske kontakten og slå av tenningsbryteren på "on". Mål spenningsnivået sensoren elektriske kontakten med et digitalt multimeter. Slå opp angitt verdi i en manual og sammenligne det til verdien på ditt digitale multimeter. Hvis verdien er riktig, og ledninger er ikke slitt eller skade, så sensoren er dårlig og må erstattes.

Tips og advarsler

  • Alltid Vær ekstra forsiktig når veien teste bilen. Trippel-sjekk at ingen fotgjengere, biler eller andre objekter er i veien før akselererende.