Nnywellness.com

Hvordan påvirker Ring & Pinion forholdet hastighet?


Hvordan påvirker Ring & Pinion forholdet hastighet?

Girutveksling er en av de viktigste faktorene i alle drivverket, definere karakter av en bil som er minst like mye som motor output og dreiemoment kurve. Mens tallmessig høyere gir kan hjelpe en bil å føle litt snappier av linje, til slutt vil begrense sitt toppfart potensial og øke rpm på cruise. Så velg nøye, og være realistiske om dine forventninger før dykking i.

Hastigheten til RPM grunnleggende

Grunnleggende her er ganske enkel: Hvis pinion--drivakselen - utstyret har 10 tenner ring - differensial - utstyret har 30 tenner, og drivakselen har slå tre ganger for hver en revolusjon av stasjonen akslene. Forbereder en drivverket bærer med seg en iboende kompromiss: Hvis du bruker en 3-til-1 gearset, så du trippel dreiemoment til hjulene, men motoren er å snu tre ganger så fort som akslene. Ved hjelp av en høyere-ratio gearset--si 4-til-1 - vil øke dreiemoment men redusere bilens hastighet.

Ekstremt eksempel - Overdrevet lavt utveksling

Hvis du skulle bruke en ekstremt lav girutveksling for akselerasjon, så skal du ofre toppfart. I dette tilfellet er bilens hastighet begrenset av turtall. For eksempel, la oss si du har en motor som rød-linjer ved 6000 rpm, har 3-til-1 gir og at motoren treff 6000 rpm rett på 140 km/h. Hvis du installerer 4-til-1 giring, slipper du bilens hastighet med nøyaktig 25 prosent eller 105 mph. Den enkle måten å finne ut hastighet er å dele gamle girforhold av den nye, og deretter multiplisere av topp hastighet med de gamle tannhjul.

Ekstremt eksempel - Overdrevet høy utveksling

Aerodynamisk motstand går opp eller ned etter bilens frontal området - det er "skyggen" sett fra fronten- og varmefaktor dra eller aerodynamisk "sklirisiko." Det tar en viss dreiemoment å overvinne luftmotstanden på en gitt hastighet. Biler som kjøres av dreiemoment før de treffer motoren brungrått er "dra begrenset", eller begrenset av luftmotstanden på en gitt hastighet. Svært høy--numerisk lav - gir vil frata bilen dreiemoment som må overvinne luftmotstanden i høy hastighet. Det er mange faktorer involvert, men langt og korte av det er dette: det spiller ingen rolle at bilen er rettet til rød linje på 300 mph hvis du bare legger ned nok dreiemoment til komme til 150 mph.

Innstilling for en gitt motorturtall

Den første måten å tune girutveksling er å bruke en distanse til målet og rpm. Når drag racing, din turtall bør ligge på bare forbi motoren peak strøm på slutten av stripen. For eksempel, hvis motoren gjør peak strøm ved 6000 rpm, skal det tach om 6,200 idet den krysser mållinjen. Å utlede tilnærmet ideell forholdet, dele dine ønskede rpm av dine gjeldende målstreken rpm, så multiplisere det med gjeldende girforhold. For eksempel hvis du har 3,00-til-1 gir og du leser 5000 gjennom fellene og dele 6,200 av 5000 - tilsvarer 1.24 - og multiplisere med 3,00 for en tilnærmet ideell 3,72-til-1 forhold.

Innstilling for hastighet

Dette er litt mer komplisert, og er trolig enklere og mer utledet nøyaktig ved hjelp av en prøve-og-feile-metoden. Hvis du har en bunnløs bankkonto, kan så du bare holde erstatter tannhjul til du får det riktig. Jo enklere - om enn mindre nøyaktig - metoden er å leke med dekk. Dekk endre din gir effektiv ratio; Jo høyere dekk, tregere akselen spinner og jo høyere utstyret "fungerer." Hvis du vil spille med dekk størrelser, dele din gamle dekk diameter av din nye diameter, så multiplisere det med gjeldende girforhold. For eksempel hvis du har en 3,00-til-1 forhold og finne de beste resultatene kjører en 28-tommers dekk i stedet for en 24-tommers, så del 24 av 28 - tilsvarer 0,85 - og multiplisere det med 3,00 for en tilnærmet ideell 2.57-til-1 forhold med den opprinnelige 24-tommers dekk. Større eller mindre dekk vil endre aerodynamisk profilen, som er det som gjør dette på mindre nøyaktige av de to metodene.