Nnywellness.com

Hvordan en Clutch fungerer


Hvordan en Clutch fungerer

Om de har automatisk eller manuell sendinger, nesten alle biler og lastebiler har clutcher av noe slag. Faktisk, kan du nesten si at bilens bremser selv er en slags clutch, siden de fungerer på samme grunnleggende prinsipp og i utgangspunktet gjøre samme. Uavhengig deres varierer klørne bare i grader av form og spesifikk funksjon.

Clutch grunnleggende

En clutch samling består av en ring av brems-pad som friksjon materiale (koblet til har overføringen drivaksel), en metall platen (svinghjulet, koblet til motoren) og en rekke kilder (trykkplaten) for å presse to sammen. En mekanisk eller hydraulisk servo koblet til clutchpedalen skyver to fra hverandre så driveren kan koble motor og girkasse på vil.

Clutch pakker

En clutch pack eller multiplate clutch bruker flere friksjon plater og metallplater øke clutch areal uten å øke samlede clutch diameter. En multiplate clutch består av vekslende, tosidig friksjon plater og metallplater. En våren pack eller hydrauliske system - som automatgir - klemmer plater sammen og låser de friksjon platene clutch platene.