Nnywellness.com

Hvordan bygge ytelse i en 390 Ford


Fords 390 stor-blokk motoren ble produsert i 1960. Selv om 390 gir imponerende kraft, det ble aldri betraktet som en ekte høytytende motor og ble raskt overskygget av de kraftigere 428, som brukte samme motorblokken som 390. 390 ga beskjeden kraft for daglig gatebruk, men klarte ikke å produsere mye makt på høye turtall. Men med den rette kombinasjonen av reservedeler, kan beskjedne 390 bli omgjort til en ekte drivkraft.

Instruksjoner

• Erstatt lager forgasseren med en ettermarkedet forgasser. 390's lager fire fat forgasseren er tilstrekkelig for normal gaten drift, men det vil ikke gi nok luft og drivstoff for en høy-ytelse 390. Derfor Erstatt forgasseren med en ettermarkedet fire fat forgasser vurdert på 750 CFM eller "kubikkfot per minutt," som refererer til volumet av luft og drivstoff som forgasseren kan produsere.

• Sett luftfilteret med en åpen-filament design. 390's lager luftfilteret ligger en filtrere bolig. Den eneste måten for luften å nå luftfilteret, og til slutt forgasseren, er gjennom et enkelt rør. Verdifulle hestekrefter er tapte fra motoren tegning i luft gjennom dette røret. Ettermarkedet luftrensere, der selve filteret er utsatt snarere enn skjult i en, er lett tilgjengelig og kan øke mengden strøm til bakhjulene.

• Erstatt mekanisk distributør med en elektronisk distributør. 390's lager fordeleren bruker en mekanisk elektriske system, ofte referert til som "poeng." Poeng er notorisk upålitelige, og må skiftes ofte. De også utfører ikke godt på høye turtall, som er der en høy ytelse motor vil produsere sin maksimal. Elektronisk distributører er lett tilgjengelig for 390, og gir konsekvent gnist i hele motorens makt område, og dermed øke hestekrefter.

• Erstatte lager ignition coil. Selv om en ettermarkedet distributør er i stand til å levere en pålitelig gnist, må det være kombinert med en ettermarkedet coil. 390's lager spolen produserer en tilstrekkelig gnist for normal bruk, men ikke nok av en gnist for høye turtall. Ettermarkedet spoler er utformet for å gjøre nettopp dette og vil bidra til å sikre at luft/drivstoffblandingen i forbrenning kammer er riktig antent.

• Erstatt lager drivstoffpumpe med enten en mekanisk eller elektrisk drivstoffpumpe. Med en økning i forgasser størrelse bruker motoren mer drivstoff. For å sikre at motoren har en tilstrekkelig drivstoffmengden, må lager drivstoffpumpen erstattes. Det er to forskjellige typer drivstoffpumper: mekaniske pumper som bolt i motoren i stedet for lager pumpen, og elektriske pumper som er vanligvis montert i bilen ved drivstofftanken. Velge en over den andre er egentlig et spørsmål om personlig preferanse, og enten vil gi en tilstrekkelig drivstoffmengden.

• Installere en større kamaksel. Kamakselen er komponenten som bestemmer når innsug og eksos ventiler åpner og lukker, og hvor lenge de åpne og lukke. En kamaksel sies å være "større" løfter ventilene og holder dem åpen lenger enn en lager kamaksel. 390's lager kamakselen gir ikke mye makt på høye turtall, så det bør erstattes. Velge riktig kamakselen, avhenger av formålet motoren skal brukes. Med andre ord, kan en kamaksel være et utmerket valg for en formål og en dårlig valg for en annen. Aldri Velg et kamaksel uten å snakke med kamakselens produsent, som kan gi deg råd om hva de beste kamakselen er for programmet.