Nnywellness.com

Bevegelse uskarphet problemer fra en DVD-spiller til en DLP TV


Bevegelse uskarphet problemer fra en DVD-spiller til en DLP TV

Digital Light Processing eller DLP, teknologi har vært i forbrukeren markedet siden 2001. DLP TV bruk høy intensitet lys av en Digital Micromirror Device eller DMD. Før lyset treffer TV-skjermen, passerer den gjennom et roterende fargehjul. Men kan enkelt-flis DLP TVer og projektorer oppleve en motion blur gjenstand kalt "rainbow effekt." Dette fenomenet er ofte til stede under DVD-avspilling, lage en distraksjon til normal visning.

RBE

Fargehjulet inne enkelt-flis DLP TVer og projektorer spinner på et svært høyt. Det menneskelige øyet er raskere, men forårsaker denne flerfargede striper å bli synlig. Denne stroboscopic effekten er merkbar for en relativt liten befolkning segmentet, men for dem, viser er vanskelig. DVD-avspilling, spesielt med mørke scener og høyhastighets handling, er ideelle forhold for dette fenomenet oppstår. Effekten fremstår som en smearing flekk av røde, blå og grønne for et sekund.

Motion Blur sammenligning

Liquid Crystal Display eller LCD, presentere en annen type Bevegelsesuskarphet enn en på DLPs. På LCD-skjermer skyldes dette uskarphet oppdateringshastigheten for de individuelle rammene bestående av DVD-video unnlate å holde tritt med hastigheten på handlingen på skjermen. I dette miljøet er det ingen lys farge blinker som DLP-teknologi. Plasma sett viser ikke bevegelse gjenstander av noen type.

Tre-flis løsning

Dyrere DLP TV hindre rainbow effekten ved å eliminere fargehjulet. Som LCD-teknologi, er enkelte farger sammen med en rød, blå og grønne DMD speil matrise ligner på LCDs tre system. Sekundære og alle andre farger er avledet fra et prisme nettverk og videobehandling. Disse DLP-projektorer er foretrukket av videophiles som ønsker best mulig DVD playback kvalitet.

LED DLP

Noen modeller av DLP TV bruker lys - emitting diodes, eller lysdioder, i stedet for høytrykks-lamper for belysning. I tillegg er lysdioder tonet, eliminerer behovet for fargehjul. Disse enhetene kan redusere kostnadene fordi det er ikke nødvendig å erstatte eventuelle feil høytrykks-lamper. Det er ingen bevegelse dimme eller rainbow effekter mens du ser på DVDer eller andre kildematerialet på disse settene.