Nnywellness.com

Hvordan fungerer virtuell virkelighet?


Fra stumfilm og svart-hvitt tid gjennom farger og 3D-animasjon, har virtuell virkelighet kommet langt. Elektronisk og datamaskinen ingeniører er kontinuerlig jakten på nye måter å dramatisk forbedre virtuell virkelighet opplevelsen. Men hva er virtuell virkelighet, og hvordan fungerer virtuell virkelighet? Mens det er mer enn én definisjon av virtuell virkelighet, muligens det enkleste og kanskje en fornuftig definisjon lyder slik – kort sagt, er virtuell virkelighet en 3-dimensjonal datagenererte grafisk representasjon av objekter eller scener med sikte på å gi betrakteren en illusorisk følelse at slike objekter eller scener eksisterer i virkeligheten. Virtuell virkelighet er blitt beregnet på adressen ett eller flere av våre sanser - visuelle (sight), auditiv (hørsel), taktil (følelse) og olfactory (lukt). Som nå arbeider datamaskin og elektronisk forskere og ingeniører på et system som vil inkludere smakssansen.

Det er viktig for å merke seg at etableringen av en virtuell verden, flere teknologier er nødvendig, har hver, avansert teknologisk og separat. Men er selve grunnlaget for virtuell virkelighet en kombinasjon av maskinvare, programvare og elektronikk. Dette er tre primære datamaskin relaterte teknologier som kombinerer gjøre virtuell virkelighet arbeider. Virtuell virkelighet å arbeide, er det tre imperativer - en datamaskin, spesiell programvare og den enkelte brukeren. Det finnes ulike inndataenheter sterkt forbedre virtuell virkelighet opplevelsen og gjøre det arbeidet, hjelmer, briller, styrespaker, mus og wands. Disse input-enheter er utformet for å spille inn og måle elektroniske signaler og konvertere dem til en fysisk verden. Utenheter tillater brukerens hjernen til å behandle den datagenerert fysiske verden som opprettes. Brukeren samhandler samtidig med denne fysiske verden mens hans eller hennes hjernen tolker sensoriske dataene. Viktigste kraften i en virtuell virkelighet system er virkeligheten motoren. Denne motoren er utviklet for å behandle informasjon og opprette den virtuelle verdenen. Det kan enten være laget av en gruppe datamaskiner eller en kraftig datamaskin. Dette skyldes at virkeligheten motoren kreves for å generere kompleks grafikk.

Mens det er svært avanserte hjelmer koblet til kraftige datamaskiner å oppleve virtuell virkelighet, er det vanligste elementet å nyte virtuell virkelighet et visir at wraps helt runde det normale synsfeltet for brukeren. På aktivering av virtuell virkelighet, dataskjermer eller prosjekter visuell, 3-dimensjonale objekter eller scener i visiret som er helt annerledes enn hva brukeren vil vanligvis se i normal datagenerert viser. Den mest underholdende delen av denne virtuell virkelighet opplevelsen skyldes en rekke bevegelsessensorer som er innebygd i visiret. Disse bevegelsesdetektorer tilsvarer hver bevegelse av brukeren, for eksempel hvis brukeren viser eller vipper hodet beveger kroppen på noen måte, skjermen i projektoren vil gjøre det samme. Dette vil skape en illusjon å brukeren og gjøre ham føler at han er faktisk bevegelse innenfor 3-dimensjonale verden av datamaskinen.

Det eneste målet for virtuell virkelighet er å gi brukeren et miljø som er så realistisk som mulig og en spennende sanseopplevelse. Teknologien for virtuell virkelighet er fremme raskt, og det vil ikke være lenge før det blir en mest spennende kilde til underholdning i våre hjem.