Nnywellness.com

Hva er funksjonen til en lyd uten forsterker i TV?


Lyd-komponenter til en TV

En typisk TV har flere komponenter ansvarlig for gjengivelse lydsporet i TV-signalet. Et TV-signal, inneholder om analog eller digital, både video og lyd. Det er jobben av tuner og å fange opp denne informasjonen og skille de to signalene gjennom en prosess som kalles demultiplexing.

Demultiplexing er det motsatte prosessen av multipleksing, som kombinerer lyd- og bildesignaler i én signal om overføring. Avhengig av oppsettet ditt TV, en satellittmottaker, kabelboks utfører audiovisuelle mottaker eller TVen denne demultiplexing. Både digitale og analoge signaler er multiplekset, men med ulike teknologier.

Videosignal med kjente røde, hvite og gule kontaktene, er TV-signaler som allerede har blitt demultiplexed. Rød og hvit ledninger bære lydsignalet.

Forforsterker

Et lydsignal som er behandlet av en mottaker består av en svært lav amplituden (lav spenning) elektrisk signal. Signalet går først en forforsterker eller preamp.

Formålet med preamp er å manipulere lydsignalene før full forsterkning. Dette manipulasjon innebærer øke eller senke ulike deler av signalet (bass, diskant), lage noen spesielle effekter (surroundlyd) og ofte varierer lydstyrken i ulike deler av lydsignalet til problemområdene av det menneskelige øret.

Etter prosessering av preamp er signalet fortsatt ikke kraftig nok til å kjøre en lyd høyttaler.

Forsterker

Lyd produsert av TV kan enkelt 10.000 svingninger per sekund (hertz). Resultatet av forsterkeren tvinger stive membran i en høyttaler å svinge, skape press bølger i luften. Øret oppdager disse trykkbølger, og oppfatter dem som lyd.

Starter, stopper og endre retning av lyd fra høyttalere er gjort av magneter, og krever en betydelig mengde elektrisk energi.

Funksjonen til en forsterker er å konvertere relativt svake signaler fra forforsterker til et elektrisk signal som er nøyaktig samme frekvens forforsterker avgang, men på en mye høyere spenning og gjeldende nivå. Disse dagens nivåer er tilstrekkelig til å kjøre en høyttaler.

Velutformede forsterkere introdusere minimal forvrengning i dette signalet, vanligvis godt under evne til et menneskehode å skjelne. Forsterkere kan sende hundrevis eller tusenvis av watt strøm, men bare for veldig korte intervaller. Gjennomsnittlig strøm er vanligvis under 1 watt for normal lytting nivåer.