Nnywellness.com

Hvordan koble opp 5.1-høyttalere


Hvordan koble opp 5.1-høyttalere

5.1 surround-lyd gir deg en bedre lydkvalitet og en mer realistisk lydopplevelse ved å kontrollere hvor lyden kommer fra. Som SurroundAssociates.com forklarer, er"5.1 nå standard i store spillefilmer, musikk og digital TV" Seks høyttalere involvert i 5.1-surroundlyd er senterkanalen, venstre foran, høyre front, venstre bak, høyre bak og subwooferen. Sub er.1 fordi det spiller alle lavfrekvente effekter og er ikke spesifikke for plasseringen av lyden.

Instruksjoner

• Plasser mottakeren nær DVD-spilleren. Plass senterkanalen enten på eller under TVEN. Plass subwooferen ved siden av TVEN. Plasser venstre og høyre høyttaler i venstre og høyre hjørnene på veggen der TV er. Sett venstre og høyre bakre høyttaler i venstre og høyre bakre hjørnene av rommet bak alle sitteplasser. Husk, "venstre" er venstre når du ser på TV. Også sørge for å peke alle høyttalere i direkte sentrum av rommet.

• Bestem hvor mye høyttalerledningen du trenger for hver høyttaler. Kjør høyttalerledningen fra mottakeren til hver høyttaler og klippe stykker av høyttalerledningen på riktig lengde. Når du kjører høyttalerledningen, prøv å skjule det ved å bo langs veggene og på bakken.

• Fjerne de fem stykker av høyttalerledningen 1 tomme på begge ender. Dra to ledninger i hver ende fra hverandre 2 inches og vri hver individuelle eksponert ledning. Sett inn to ledninger på den ene enden til hver høyttaler. Hvis høyttalerledningen ikke er rød og svart, mange ganger den positive siden høyttalerledningen må skrive på den og den negative siden vil ikke. Positiv terminalen er rød er svart.

• De fem stykker av høyttalerledningen inn de riktige terminalene på mottakeren. Baksiden av mottakeren vil ha hver terminal merket for som taler det tjener (senterkanal, foran høyre, foran til venstre, bak høyre, bak til venstre). Kontroller at du kobler høyttalerledningen i samme positive og negative terminalene på mottakeren som du gjorde for høyttalerne. På noen mottakere, foran høyre og fremre venstre høyttaler markeres ledningen terminaler ikke som foran høyre eller foran igjen. Men merket bak høyre- og terminaler vil være tydelig slik at du vet hvilken terminal er for hver høyttaler.

• Subwoofer høyttalerledningen (siden ene enden) inn mottakeren terminal merket "Subwooferutgang" og koble den andre enden av kabelen (siden med to ender) til subwooferen.

• Koble til mottakeren og subwoofer og surround lyd teste som nevnt i din mottaker brukerhåndboken. Kobler til mottakeren til DVD-spilleren (Husk å slå å riktig input) og nyte 5.1 surround-lydoppsettet.

Tips og advarsler

  • Det er alltid bedre å bruke minst en fot eller to mer høyttalerledningen enn du tror du trenger.
  • Pass på å koble samme side av ledningen i de positive og negative terminalene på høyttaler og mottaker.