Nnywellness.com

Hva er WAP på en mobiltelefon?


Hva er WAP på en mobiltelefon?

Trådløs programprotokoll er en spesifikasjon for sikre datamaskinen som gir brukerne umiddelbar tilgang til data ved hjelp av mobile enheter, som smarttelefoner, mobiltelefoner og tavle-PCer. WAP-teknologien er kompatibel med et utvalg av trådløse nettverk, inkludert 2G og 3G nettverk. WAP samhandle med flere Mobiltelefonfunksjoner, som mobil e-post og GPS-systemer.

Teknologi

Mobiltelefon WAP, sammen med telefonens displayet, imøtekomme lite minne begrensningene for håndholdte enheter og lav båndbredde begrensninger av trådløse nettverk, for eksempel 2 G og 3 G. WAP støtte HTML og XML-innhold ofte finnes på Internett, WML, XML-programmet, er utviklet spesielt for små skjermer uten et tastatur, som du finner på mobiltelefoner. WAP-teknologi støtter også WML Script, som ligner på Java-Script som vanligvis finnes på større datamaskiner. Fordi det mangler unødvendige funksjoner andre skriptspråk, gjør WML skriptet minimalt krav til minne og CPU kraft, gjør det ideelt for en mobiltelefon.

Gateway

For WAP på en mobiltelefon, må programvaresystem kjent som WAP gateway finnes på enheten. En WAP-gateway kan trådløse enheter, som mobiltelefoner, kommunisere med nettsteder og programmer på Internett. De fleste nettsteder gjenkjenne når maskinen kobler til er en mobilenhet og leverer innhold til enheten i WML. Når mottatt, leveres WML til telefonens WAP gateway, hvor det er oversatt og størrelsen endres for å passe skjermen til enheten tilsvarende.

Wi-Fi

Fra datoen for publikasjonen har de fleste mobiltelefoner, som HTC EVO 4 G, Wi-Fi-tilkobling. Wi-Fi-teknologi kan en mobiltelefon kobles trådløst til Internett via en trådløs ruter. Wi-Fi-teknologi grensesnitt med WAP teknologi på mobiltelefoner, fungerer som et mellomledd mellom Internett og Tilgangspunktet. WAP gi andre mobiltelefon-applikasjoner tilgang til dataene som er nødvendige for at programmet skal fungere.

Meldinger og GPS

Mange mobiltelefoner, som Samsung levende, støtter tekst, video, talemeldinger og foto og mobil e-post gjennom tilkoblinger til SMTP, POP3 og IMAP4 servere. Hver av disse meldingstypene og mobil e-postservere samhandle med WAP å levere og sende innhold. Mange telefoner, inkludert Motorola Droid 2, kommer med en innebygd assistert GPS system som bruker satellitt og cellular tårn signaler for å gi styringen funksjonaliteten. Den Droid 2's A-GPS-system leveres med en stedsbaserte tjenester funksjonen at gir kontaktinformasjon for nærliggende beredskap og kommersielle tjenester, som restauranter, hoteller og politistasjoner. A-GPS er avhengig av WAP å levere LBS data.