Nnywellness.com

4.3 inntak dreiemoment spesifikasjoner


Motorens inntak manifolder distribuere en forbrenning blanding eller luften jevnt til hver inntaket porten på topplokket. Denne fordelingen er nødvendig å maksimere ytelsen og effektiviteten av motoren. Denne komponenten fungerer også som en mount for gass kroppen, forgasser, drivstoff injeksjon og andre motordeler. Hvor inntaket manifold blir disse komponentene, har bolter spesifikke dreiemomentet krav.

Dreiemoment

Dreiemoment refererer til kraften som er nødvendig å rotere et objekt i dette tilfellet en mutter eller bolt, rundt en akse eller pivot. Du kan tenke på det som en vri.

Noen komponenter, spesielt med topplokk, utnytte en spiralformede sekvenser for torquing. For denne sekvensen, begynner torquing med midterste bolt og arbeid utover i begge retninger jevnt. Hvis det er flere trinn, dreiemoment alle bolter til det første behovet, så dreiemoment alle skruene i samme rekkefølge som andre behovet, og så videre. Vente 15 minutter mellom hvert trinn å tillate bolter å strekke og bosette før mer dreiemoment.

Ford 260 CID

Ford bygger en 4.3-liters motor som fortrenger 260 kubikk inches. Inntaket manifold for denne motoren bolter til topplokk med tre trinn: første til 12 fotpund av dreiemoment, og deretter til 20 fotpund og 22 fotpund. Bruk fremgangsmåten i spiralformede sekvens.

Termostat bolig krever 8 fotpund av dreiemoment til bli skikkelig med inntaket manifold.

GM 262 CID

GM gjør en 4.3-liters som fortrenger 262 kubikk inches. I denne liten-blokk motoren bolter inntaket manifold til topplokk med 33 fotpund av dreiemoment.

Forgasseren bolter til inntaket manifold med 7,5 fotpund av dreiemoment. Temperatursensoren motor krever 20 fotpund av dreiemoment til bli skikkelig med inntaket manifold. Termostat-bolig-til-inntak-manifold bolter krever 30 fotpund av dreiemoment.

GM 365 CID

GM gjør også en 4.3-liters motor som fortrenger 265 kubikk tommer. Inntaket manifold festes til topplokk i denne motoren med 33 fotpund av dreiemoment.

Forgasser bolter får 7,5 fotpund av dreiemoment til fest til inntaket manifold. Motorens temperatursensor i denne liten-blokk motoren krever 20 fotpund av dreiemoment til bli med inntaket manifold. Termostat bolig bolter til inntaket manifold med 30 fotpund av dreiemoment.