Nnywellness.com

Hva er forskjellen mellom en CD & MP3?


Hva er forskjellen mellom en CD & MP3?

Mens MP3-spillere har blitt mer populært de siste årene, kjøper mange folk fortsatt CDer. Både MP3s og CDer har fordeler og ulemper, holde dem begge på markedet.

Biter Per sekund

CDer er lagret i en bithastighet på 1,411 biter per sekund. MP3s lagres på en bithastighet 64 og 256 biter per sekund. Ifølge-TechTerms.com betyr en høyere bithastighet CD har bedre lydkvalitet fordi "flere biter brukes til å representere lyddataene for hvert sekund av avspilling."

Lagring

CDer kan bare inneholde omtrent 80 minutter med musikk. En MP3-spiller kan inneholde mange timer med musikk, avhengig av dens lagringskapasitet.

Komprimering

Musikk på en CD lagres i et ukomprimert form. MP3s lagres i komprimert form. Dette er en annen grunn til at CDer har bedre lydkvalitet. Når audio filene komprimeres, noe av informasjonen er tapt, som senker lydkvaliteten.

Markedet

Ifølge-Ritholtz.com sto CD for nesten 80 prosent av album kjøp i 2009. Digitale nedlastinger utgjorde 40 prosent av alle musikk-kjøp, inkludert enkeltsanger eller grupper av sanger. Ifølge-DifferenceBetween.net er MP3-spillere "mest utbredte formatet når det gjelder bærbare spillere."