Nnywellness.com

Sprakk vakuum slanger forårsake akselerasjon problemer?


Introduksjon og kart sensorer

Alle sent modellbiler er drivstoff injiseres. De er utelukkende avhengig sensorer for å angi den nødvendige informasjonen til ombord datamaskinen riktig distribuere riktig motorstyring. Informasjon om mengden luft inn i motoren bruker datamaskinen en kart sensor eller en masse luft flowsensoren. KART-sensor opererer ut av vakuum fra inntaket manifold av motoren å fastslå høyden over havet lufttrykk og motor etterspørsel. Masse luft flowsensoren fungerer på en annen rektor å komme fram til samme resultat. Det bruker en liten kabel i inntak luft passasje som er knyttet til en liten krets bord. Datamaskinen sender spenning til denne wire å varme den for spesifikke varme. Luften passerer ledningen kjøler ledningen og datamaskinen vil fornuftig temperatur dråpe gjennom kretskortet og øke kraften til ledningen å holde det på en konstant temperatur. Konstant spenning endringen, brukes i et forsøk på å opprettholde en viss temperatur, av datamaskinen sammen med innspill fra andre sensorer administrere drivstoff og tenningstiming.

Sprakk vakuum slanger

Sprakk vakuum slanger opprette en luft lekkasje som ikke er målt av datamaskiner-systemer. Når unmetered luften blir introdusert inn i systemet, ser datamaskinen dette som en svært mager tilstand. Dette betyr at det er mye luft og ikke nok drivstoff. Datamaskinen kommer til denne konklusjonen når den overvåker fritt oksygen sensorer. Oksygen sensorene signal genereres av fritt oksygen passerer over sensoren og angir om blandingen er å lene eller rik å produsere ønskelig 14.5 1 blandingen. Datamaskinen prøve igjen å berike blanding for å hindre en mager blanding. Dette får ytterligere en nødvendig økning i timing brenne ekstra drivstoff.

Vakuum lekkasjer og inaktiv funksjoner

På en ledig fungerer ledig luft motoren ikke riktig. Innstillingene vil svekkes. Ved akselererende, datamaskinen gjort allerede justeringer til rette for mager betingelsen ved å øke timing og ved å ytterligere øke det ville falle ut av parametere. Effekten av sprakk vakuum slanger på en fuel injisert motor har bare blitt dekket i en liten del her. Det er mye mer omfattende problemer så bare disse som kan diskuteres. Noen biler vil ikke engang kjøre eller kjøres knapt med sprakk slanger.

Konklusjon

På eldre forgasser biler tar det vakuum å suge drivstoff av forgasseren. Opprett en luft lekkasje som en sprakk vakuum linje som reduserer vakuum i forgasseren å suge i drivstoff og magre, uhåndterlig tilstand eksisterer. For mye luft og ikke nok gass lik lean, som igjen tilsvarer ingen makt.