Nnywellness.com

Forskjellene mellom Analog & digitale antenner


Forskjellene mellom Analog & digitale antenner

Antennene mottar signaler som sendes over luft og gjennom rommet fra sendere helst, fra noen få inches til millioner av miles unna. Signalet overføres kan analoge eller digitale. Analoge signaler krever større båndbredde på grunn av den store mengden data som skal kringkastes komplekse video og lyd lyder og bilder. Digitale signaler er en rekke nuller og ettall, og er derfor langt mindre kompleks.

Analoge TV-antenner

De første TV-signalene ble kringkastet på spectrum kjent som svært høy frekvens eller VHF. VHF signal eller bølge lengden går fra 1 til 10 meter med et frekvensområde på 30 til 300 MHz. televisjonssignaler okkuperte frekvenser av 54 til 72 MHZ og 76 88 MHz for kanaler 2 til 6 (VHF-Lo) og 174 til 216 MHz for kanaler 7-13 (VHF-Hi). For å motta disse signalene, ble antenner pålagt å ha en reseptor samme lengde som kringkasting bølgelengde eller ca 6 meter for VHF-Lo og rundt 2 meter for VHF Hi. Flere variert lengde liggende kalt elementer som stikke fra ryggraden-lignende midtstolpen på takmonterte antenner kuttes og kastet til lengder innstilt for å motta disse flere kanal bølgelengder.

Digitale TV-antenner

I begynnelsen av 2000-tallet begynte kringkastere i Amerika konverterer TV-signaler fra analoge til digitale. Ved utgangen av 2007 var FCC-mandat konvertering til digital ferdig. Selv om det kan motta mye av de digitale sendingen frekvensene, blir analoge taket antenner gradvis erstattet med digitale antenner utformet for å få hele spekteret av DTV. Disse frekvenser varierer oppover fra opprinnelige VHF signalet gjennom mesteparten av den ultra høy frekvens eller UHF bandet topplassering ut på omtrent 900 MHz.

Parabolantenner

Dish antenner er digitale mottakere. Signal de er utformet for å fange stammer fra en Jordstasjon kringkasting rett sikte på kommunikasjon satellitt i en stasjonær bane rundt 24.000 miles over ekvator. Først foreslått av science fiction-forfatter Arthur C. Clark i 1945, først slike satellitt ble plassert i bane i begynnelsen av 1960. Fra 2010 sitte hundrevis av stasjonære bane satellitter over ekvator. De overføre digitale signaler til dish antenner av millioner av individuelle abonnenter som bedrifter og militære.

Romfart

Digitale antenner brukes på bemannet og ubemannet maskiner i pågående utforskning av verdensrommet. Digitale signaler flyt stadig til og fra antenner på den internasjonale romstasjonen i lav bane over jorden. Digitale antenner på den doble Martian rovers motta bestillinger fra NASA stasjoner, ofte flere minutter etter at de er sendt på grunn av den store avstanden involvert. Digitale bilder og andre data returneres fra rovers og romsonder som Galileo, Voyager og dusinvis av andre reiser millioner av miles ut i verdensrommet. Digitale antenner opererer på militære og NASA frekvenser også motta bilder fra spion satellitter og brukes selv på Predator droner som patruljerer luftrommet over Afghanistan og den arabiske halvøy.