Nnywellness.com

Hvordan påvirker fuktighet RJ45-kontakter?


Hvordan påvirker fuktighet RJ45-kontakter?

RJ45 er en type Jack som brukes til å koble enkelte telefon utstyr og datamaskinen enheter. Opprinnelig utviklet for telefon programmer, brukes RJ45-kontakter nå på datanettverk, spesielt de med Ethernet-tilkoblinger. RJ45-kontakter er innkapslet i en beskyttende slik de vanligvis påvirkes ikke av fuktighet, men skade på kontakten eller dens koblingspunkt åpner døren til problemer.

Hvordan RJ45 fungerer

For å forstå hvordan fuktighet kan potensielt påvirke RJ45-kontakter, må du først forstå design og bygging av denne typen jack. De fleste RJ45-kontakter har åtte porter, men ikke hver port tilsvarer en dirigent. Opprinnelige RJ45 brukes i telefonforbindelser kalles også 8P2C, som står for "åtte porter, to ledere." Hvis du nummerert hver port fra venstre til høyre, vil du se at de to portene med ledere på den opprinnelige RJ45 er porter 4 og 5. Dagens RJ45-kabel er faktisk 8P8C, betyr det har ledere på alle åtte porter.

Høy luftfuktighet

Fuktighet, som er i hovedsak vanndamp i luften, vanligvis skade ikke en RJ45-jack, men skade noen del av kablene kan føre til potensielle problemer. En rift i kabelen bære åtte fargekodede ledningene til poenget med tilkobling gjør ledninger til vannskader, inkludert høy luftfuktighet, noe som kan føre til rust ledninger over tid. Likeledes, sprekker i beskyttende plast skallet som skjold kontaktene i kontakten kan underlagt jack problemer, inkludert korrosjon og elektriske shorts som kan skade ikke bare RJ45 kontakten men datanettverk som den er koblet.

Lav fuktighet

Akkurat som skadet RJ45-kontakter er utsatt for høy luftfuktighet, er de også utsatt for lav fuktighet. I lav-fuktighet forholdene er RJ45 tilkoblinger mer utsatt for statisk elektrisitet. Hvis de beskyttende belegg på jack er skadet og ledninger eller ledere er utsatt, kan utilsiktet statisk utladning skade kretser og selv gi en mild støt til en person som berører tilkoblingen.

Middel for beskyttelse

Ledningene og koblingspunkt på RJ45 kabling er skjermet tilstrekkelig for typiske innendørslokaler. RJ45-kontakter brukes utendørs krever imidlertid ekstra beskyttelse. Vanntett kontakter skjerme ledningene bruke lag av PVC, PC og PE plast, silikon og en kobber isolerende lag. Rommene store server bruker RJ45 kabling ansette fuktighet sensorer for å overvåke nivået av fuktighet i luften som et forebyggende beskyttelse.