Nnywellness.com

Hvorfor trenger en HDMI kabel?


HDMI (høy definisjon multimedia grenseflate)-kabler brukes for tilkobling til TV og lyd-komponenter. For å få den virkelige fordelen med forbedringer i video produkter de siste årene, er det viktig å bruke høy kvalitet koblinger mellom enhetene som er optimalisert for signaloverføring.

Fordelene over DVI

En av de viktigste fordelene med HDMI over tidligere digital kabler som digital Video interface (DVI) er at den legger lyd på én kabel. Det har også større båndbreddekapasitet enn DVI, som gjør at mindre komprimering og mer kvalitet. Kontakt pluggen er mindre, og det har også en kopibeskyttet system bygget i, skal det være nødvendig. HDMI er bakoverkompatibel med DVI, slik at du kan ha en DVI-enhet koble til en HDMI-enhet. Du må legge til lydkabler skjønt.

Andre kabler

Andre kabler inkluderer koaksial, som er et analogt signal, Analog lyd, også kjent som RCA, er bedre enn koaksial men ikke så god som noen digital kabel. Digitale optiske kabler er bra for å unngå forstyrrelser. Komposittvideo er dårligere enn S-video, men verken S-video eller kompositt er så god som noen digital tilkobling.

Gode alternativer til HDMI

I tillegg til DVI, RGB---hvilken kabeltype du løper mellom en datamaskin og en skjerm---er et godt valg hvis du har det på TV og vil koble en PC. IEEE-1394, også kalt Firewire, er også en god HDMI-alternativet, men mange TV har ikke det.

Mer informasjon

Til Consumer Electronics Association nettsted har en guide (se referanser).

Typer av HDMI-kabelen

HDMI-kabel er vurdert for i-vegg bruk og ikke i-vegg bruk. Kablene er vanligvis 4 fot lang og oppover, og prisen bestemmes av lengden. Det er mangelfulle bevis for at de dyrere kabelen, jo bedre er det. Mange hevder at du kan kjøpe de billigste kabelen og at kjøpe en dyrere HDMI-kabel ikke gir økt ytelse. Monster kabel gjør HDMI-kabler i forskjellige lengder.