Nnywellness.com

Historien om Buick Electra


Historien om Buick Electra

Buick Electra ble produsert over seks generasjoner i 1959 til 1990 og fylt i full størrelse premie luksus nisje for General Motors. I tillegg til Electra var Electra 225 Riviera og Electra 225, hvor anerkjenner 225-tommers lengden. Det var falt for Årsmodell 1991 og erstattet av Park Avenue.

Historie

Electra fikk starten usannsynlig som en for GM President Harlow Curtice som la opp i 1958. Bilen ble designet når bilindustrien var i en alvorlig nedgang på salg og GM var jettisoning flere navneplater for mer kompakte biler. Men GM ønsket å holde en premie luksusbil på markedet og besluttet Electra passer regningen.

Betydning

Buick forlatt de fleste av sine tradisjonelle design i 1958, inkludert sin signatur faux siden portholes, for elegant moderne linjer på en lav-feide kropp.

Funksjonen

Electra delt mange fellestrekk med Cadillac samtidig opprettholde oppdatert kroppen stiler og alternativer med hver påfølgende Årsmodell.

Typer

Den kom i en firedørs sedan, to-dørs coupé og todørs cabriolet, med coupe eliminert av 1971.

Funksjoner

Av 1965 besatt Buick koks-flaske-stil sidepaneler og fastback taklinjen på coupe.

Størrelse

På 1960-tallet modellene er 225 inches lang og sitte på en 123-tommers akselavstand, mens drevet av en 401-kubikk-tommers "Nailhead" V-8.

Fun Fact

Electra 225 er ofte referert til som en "deuce og kvart" som sangeren Ry ledningen sang lyriske, "Vel, jeg sette deg bak rattet på en to og en fjerdedel, ja jeg gjorde.