Nnywellness.com

Hvordan holde skalere en HDTV


Hvordan holde skalere en HDTV
Endre størrelse på en HD-TV refererer (HDTV) til en justering i skjermstørrelse kalles sideforholdet. Størrelsesforholdet er en sammenligning av bredden på TV bildet til høyden som er 16:9 på en HDTV. Dette forholdet er en widescreen-format. Eldre, tube-type TV har størrelsesforholdet 4:3. Dette er nesten-torget skjermstørrelsen for TV viser laget før 1990 og de fleste filmer er utgitt før 1960. For å unngå resizing HDTV, gjøre noen enkle justeringer utstyret ved hjelp av fjernkontrollen.

Instruksjoner

• Trykk på "Power"-knappen på fjernkontrollen for å slå på din HDTV. Trykk på "Menu"-knappen og pil ned-tasten til å bla til "skjermstørrelse," "Størrelsesforhold" eller lignende ordlyden, avhengig av dine TV-merke. Trykk "Enter" eller "OK".

• Trykk på pil ned til å markere 16:9 og trykk "Enter" for å velge. TV-programmer kringkastes i widescreen-format fyller visning av HDTV. Eldre programmer i størrelsesforholdet 4:3 vises svarte striper på venstre og høyre på skjermen. La denne innstillingen som-er å unngå å endre størrelse på skjermen.

• Trykk "On/Off" for din Blu-ray eller DVD-spiller fjernkontroll og trykk knappen "Meny" til innstillinger av størrelsesforhold.

• Velg 16:9 for å vise plater i widescreen-format. Velg 4:3 for å se eldre filmer før 1960 eller TV viser produsert før 1990 som du kan ha på plate. Denne innstillingen komprimerer bildet til et format som vises normalt på din widescreen HDTV. Du må bytte mellom de to størrelsesforholdene når du endrer Blu-ray eller DVD-plater som er spilt inn i et annet størrelsesforhold, men HDTV innstillingene kan stå alene.

Tips og advarsler

  • En "postkasse" bildet har svarte striper øverst og nederst på skjermen. På venstre og høyre side av en HDTV vises når du viser 4:3 programmer, som er nærmere til torget i form.
  • Unngå vise eske programmer i et 4:3-forhold under de første 100 timene på en ny HDTV. Dette bidrar til å unngå innbrenninger, som ødelegger de lys-produserende bildepunktene i det berørte området, ødelegge skjermen. Tilsvarende ikke pause programmer for lengre tid på din HDTV å unngå innbrenning.