Nnywellness.com

Hvordan velge en propell for båt


Hvordan velge en propell for båt

Akkurat som en båt er forskjellig fra en annen, propellen for en bestemt båt kan også være forskjellig. Propeller kommer i forskjellige størrelser, materialer og karakterer. De har også forskjellig antall blad. Variasjonene i Propeller presenterer en rekke valg for en båt eier å avgjøre når det gjelder tid til å velge propellen på en båt. Hvis du trenger hjelp til å finne beste propellen for din båt, konsultere med en lokal båt mekaniker, se brukerhåndboken eller bruke en Internett-baserte propeller Utvalgsverktøy slik som den som Overtons.com.

Instruksjoner

• Velge riktig størrelse din propell må. Propell størrelser er inndelt etter deres diameter og tonehøyde. En propell pitch måler totalt fremover bevegelse i propellen etter de har fullført en revolusjon. Det er alltid målt i tommer. Propellens diameter tilsvarer størrelsen på båtens motor. Jo større motoren større skal propellens diameter.

• Bestemme hva materialet propellen bør være konstruert fra. Propeller vanligvis kommer i en av tre materialer: aluminium, kompositt og stål. Aluminium Propeller er de vanligste Propellene tilgjengelig og egnet for en rekke bruksområder og aktiviteter. Sammensatt Propeller er billig og gir kvalitet ytelse. Stål Propeller er den dyreste og holdbar.

• Velg mellom tre eller fire blad propell. Tre blad Propeller er best for fritidsbåter mens høy ytelse båter er vanligvis bedre egnet for fire blad i stedet.

• Finne en propell som opererer innenfor akseptable bred-open-gass (WOP) turtallsområde i båten. Se brukerhåndboken for å bestemme dens WOP. Valg av feil propell vanligvis resultater i motoren være unødvendig over arbeidet og stresset, fører til reparasjoner og andre motorproblemer raskt. WOP området for en båt er mellom 5000 og 5500 rpm.