Nnywellness.com

Fastslå sveising polaritet


Fastslå sveising polaritet

Alle elektriske kretser har en positiv og negativ stang kalt polaritet. Sveising polaritet beskriver polariteten til en elektrisk strøm som produseres av en sveiser på elektroden. Metall elektroder må ha riktig polaritet, "rett" eller "omvendt," å oppnå en sveis riktig styrke og kvalitet for gitt materialet. Omvendt polaritet blir også kalt elektrode positiv, og rett polaritet kalles elektrode negative. En sveiser bør lære forskjellene i sveising å bestemme riktig polaritet.

Instruksjoner

• Se amerikanske Welding Society sveising håndboken for riktig størrelse elektroden og dekkgass kjennetegnene. Avhengig av det stykke eller lager sveises, må du sammenligne riktig elektroden og polaritet innstilling å oppnå sveis. Elektrodene inneholder et nummereringssystem med bokstaver og tall. For eksempel angir EXX10DC + at denne elektrode må DC gjeldende og at det vil bruke omvendt polaritet, eller er elektrode positiv. Et annet eksempel er EXX12AC eller DC-, som betyr elektroden kan brukes med AC eller DC gjeldende og at polariteten er straight eller elektrode negativ

• Avgjøre og identifisere hvilke sveiseapparat du bruker. AC Transformeringstypen sveisere har elektroder som fungerer med både rett og omvendt polariteter, fordi polariteten svinger og tilbake raskt i AC krets. Hvis du har AC elektroder som brukes på DC-strøm, vil det fastsette at bare én polaritet kan brukes samtidig.

• Kontroller dekket eller skjerming materiale på elektroden som du vil bruke. Dekker materialet, som cellulose, for eksempel vil kreve en bestemt polaritet for bruken. Les instruksjonene på beholderen elektrode å avgjøre hva polaritet anbefales. For eksempel en høy dekker av cellulose på stål stang, som Fleetweld 5 P + eller 5P, brukes bare med omvendt polaritet generelt sveising, og instruksjonene vil staten dette faktum.

• Studere og vet betydningen av polaritet og hvordan det påvirker hver individuelle sveis. Bruke omvendt polaritet for sveiseskjøter der du trenger dyp penetrering, som malte metaller og skitten eller rustne overflater. Omvendt polaritet bruker en mye høyere varme konsentrasjon på spissen av elektroden. DC omvendt polaritet bruker også en større-diameter elektrode enn DC rett polaritet. Bruk rette polaritet, som har en raskere elektrode smelte-off med en tyngre deponering, for grunt sveiser som krever middels penetrasjon.

• Undersøke din sveiseapparat for plasseringen av alle brytere og innstillinger. De fleste maskiner har klart tegninger å identifisere innstillingen på terminalene og komme med brytere, endre polariteten. Avgjøre om du har å manuelt endre kabel terminalene for å bytte polaritet. Hvis du er i tvil når som helst om polaritet innstillingen, utføre testen sveising med en DC karbon elektrode - det fungerer perfekt med omvendt polaritet. Eller bruk en Fleetweld 5P elektrode, som viser svært dårlig ytelse på omvendt polaritet men fungerer svært godt på rett polaritet.