Nnywellness.com

Deler av dekk & hjul


Deler av dekk & hjul

Et hjul er en tidlig oppfinnelsen av menneskeheten som tillater bevegelse av biler og andre verktøy langs et flatt plan. Nesten alle mekanisert systemer bruker rattet i en form som et redskap. Dekk er en slags hjul som er fylt med luft og består av en tøff oppblåsbare materiale som gummi. Felger og dekk har noen viktige deler, samt alle avhengig av deres funksjon.

Grunnleggende deler av hjulet

Hjulet består av to grunnleggende deler, selve hjulet og en aksel rundt som roterer. En ytre tvang (f.eks hest) eller en intern kraft (f.eks motor) forårsaker hjulet for å slå og akselen holder den fra å rulle. Det tidligste beviset på hjul med eiker dukket opp rundt 2000 F.Kr på egyptiske vogner. Men de ikke utvikle seg sterkt til begynnelsen av den industrielle revolusjonen når hjulet ble en viktig komponent i utallige forskjellige mekanismer.

Grunnleggende delene av dekket

Dekk er et delsett av hjul mest brukt for biler. De består av en slange på gummi ofte produsert av en prosess som kalles vulcanization som gjør materialet tøff og elastisk. Den synlige, utvendige delen av dekket kalles slitebanen. Tråden har forskjellige grooves som øker sin kontakt med veien og redusere sine sjanser til skrens. Loddrett yttersiden av dekket kalles sideveggen.

Andre deler av dekket

Mens moderne dekk er fortsatt oppblåsbare, visse deler styrke deres interne konstruksjonen som en samling av stoffer eller wire kjent som et belte som forsterker Tires slitebane området. Hvor innsiden sentrum av dekk møter felgen, den har en ring av gummi-belagt stål kjent som perlen. De fleste dekk har en luft rør som tillater inflasjon eller deflasjon. Og, selvfølgelig, det er mekaniske deler som gjør ikke dekket eller hjulet men tillater dem å fungere, inkludert felgen som roterer rundt bilens aksel, suspensjon som støtter akslingen, og den spiralfjær (suspensjon komponenter som svarer til støt og fall i veien).