Nnywellness.com

Hvordan endre en luftstrømmen Sensor i en 1996 Geo Metro


1996 generelle Motors Geo Metro og motpart, Suzuki Swift, bruker ikke en masse luftstrøm eller MAF, sensor. I stedet er en manifold absolutt trykk, eller kart, sensor. Begge signal samme relevant informasjon til datamaskinen: MAF volumprosent luften passerer den hot-wire i sensoren, og kartet av lufttrykk i inntaket manifold. Gass er åpnet, synker trykket i manifolden, indikerer ytterligere belastning. KARTET er ca 1 av 2 inches og har en Trefaset tretråds plugg på siden og en sugeslange nederst fra inntaket manifold. Det er på passasjersiden brannmuren på de fleste biler og en brakett på ventilen dekselet på noen. Det er lett å finne og identifisere.

Instruksjoner

• Løfter panseret og Finn sensoren. Koble elektriske pluggen på sensoren. Trekk vakuum slangen av bunnen av sensoren.

• Fjern de to skruene (en på hver side) som fester sensoren til monteringsbraketten med passende størrelse mutter driveren.

• Installere den nye sensoren ved å justere de to hullene og sette inn skruene. Stramme skruene godt.

• Installere de lavere sugeslange. Plugg den elektriske kontakten i sensoren.

Tips og advarsler

  • En dårlig kart sensor vil føre svart eksos røyk, fattige drivstoff økonomien, langsom akselerasjon og vanskelig. Noen, finnes ikke alle, av disse symptomene under en fiasko, avhengig av graden av feil. Hvis bilen er viser disse symptomene, trekk vakuum slangen av kartet og motoren skal kjøre bedre før kartet er byttet. KARTET er nødvendig for å opprettholde riktig drivstoffblandingen og tenningstiming.