Nnywellness.com

Freightliner kongen Pin problemer symptomer


Freightliner kongen Pin problemer symptomer

De siste årene pin produsenter av tunge kjøretøy som traktoren-tilhenger lastebiler, store rekreasjons-kjøretøyer og busser har implementert tilbakekalling på grunn av overdreven slitasje og svikt i styring knoke kongen, en komponent i forhjulet styringsaggregater mekanisme, som fører til ulykker. Freightliner, så produsent, har tilbakekalt noen av sine produkter. Drivere og teknikere bør være oppmerksom på symptomer på disse problemene.

Observert i ubevegelig bilen

Mens motoren kjører, men med bilen står stille, skal en driver eller tekniker inne i kjøretøyet rotere rattet sidelengs (Lås til lås.) Observatør utenfor bilen skal indikere hvor mye hjulene vises flytte. Hvis det synes å være bevegelse eller mye bevegelse uten hjulene i bevegelse, kan det være et problem med styringsaggregater mekanisme, inkludert knoke kongen pin.

Observert mens kjøretøyet er i bevegelse

Mens bilen drives, kan driveren eller tekniker observere andre indikasjoner på styringsaggregater mekanisme problemer. Hvis det er vanskelig å holde bilen pekt i riktig retning, eller hvis det har en tendens til å trekke til ene eller den andre, dette er en indikasjon på alvorlige problemer. Forhjulene kan "shimmy," forårsaker rattet å vibrere overdrevet. Rattet kan ikke returnere riktig start posisjon etter. Det kan også være mye "spill" i rattet eller for mye rattet bevegelse uten tilsvarende bevegelse av bilens forhjulene.

Lyder

En trenet og erfaren tekniker kan høre tilstedeværelsen av lyder som kan tyde på flere problemer i fjæring og styring system. Disse lydene kan inkludere sliping, hvesende, angiveri eller harmoniske overtoner. Disse lydene kan være observerbare enten mens kjøretøyet er resten eller drevet.

Tekniske mål

Teknikeren skal ta målinger med spesialdesignet verktøy og sammenligne den resulterende målingen med produsentens fjæring og styring spesifikasjoner. Hvis resultatene faller utenfor produsentens foreslåtte toleranser, kan det være et problem med mekanismer.