Nnywellness.com

Feilsøke en 1998 Jeep Laredo


Feilsøke en 1998 Jeep Laredo

1998 Jeep Laredo er en avlegger av Jeep Grand Cherokee. Det er en midsized sport utility kjøretøy med plass til fem passasjerer og kommer i en V6 eller V8, skjønt Edmunds.com anbefaler splurging på V8 hvis du kan fordi den ytelse og overlegen. Når din Laredo forevise underskriver av problemer, kan du feilsøke symptomene med en prosess med eliminering. Start med dash gauges og gå videre til kildene til makten i motoren.

Instruksjoner

• Teste Dynamo og batteri for nok spenning utgang. Koble de positive og negative voltmeter fører til positive og negative batteri innlegg mens motoren er deaktivert. Lesing på voltmeter er en indikasjon på spenningen i batteriet. Den bør leses mellom 12.5 og 12,8 volt. Crank motoren og sjekk lese igjen, denne gangen for dynamoen. Lesing bør være mellom 13.6 og 14,3 volt.

• Sjekk sikringer pausene. Sikring panel er dashbordet på førerens side. Dra hvert sikring for å kontrollere visuelt, eller bruke en test lys av jording å en metallisk bolt, aktivere tenningsnøkkelen og trykke spissen av testen lys til begge ender av hver sikring. Fjerne og erstatte noen sikring som ikke klarer å gjøre testen lyset kommer.

• Trekk problemer kodene. Koble en diagnostisk skanner test porten under dashbordet vri nøkkelen "På" og følg instruksjonene på skjermen til skanneren å trekke kodene. Nedskrive kodene og slå opp betydningene i en reparasjon manual, eller se på nettet for en liste over Chrysler koder.

• Se under panseret med motoren i gang. Se etter løse belter, løse eller frakoblede ledninger og tydelig underskriver av skade. Rust, korrosjon og sølt Batterisyre er alle tegn på sviktende deler. Identifisere kilden og feilsøke delen.

• Test den termostat, radiator vifte og kjølevæske nivåer hvis Jeep er overoppheting. Skru motoren og la den inaktiv driftstemperatur. Løfter panseret og trykk øvre radiator slangen. Hvis termostaten fungerer, har det åpnet for å frigjøre varmen fra kjører motoren med en radiator, og dermed gjør øvre radiator slangen veldig varmt å ta på. Kontroller at viften kommer når motoren er varm, og kontroller at din kjølevæske er ren og fylt riktig.