Nnywellness.com

Hva skal se etter når du kjøper en flatskjerm-TV


Hva skal se etter når du kjøper en flatskjerm-TV

Flatskjerm-TV er bare om den eneste typen TV der ute hvis du skal kjøpe et nytt sett. Prisene for flatskjerm-TV har falt bratt. Dessverre er kjøper en flatskjerm-TV mye mer komplisert enn shopping for en gammeldags TV-apparatet. Mange faktorer må vurderes når kjøpe en flatskjerm-modell.

Størrelse

Du kan kjøpe en flatskjerm-TV, fra en miniatyr 5 inches helt opp til 100 tommer. CNET anbefaler minst 40-tommers flatskjerm for primære TV og minst 32 tommer for et soverom. Vurdere avstanden som du vil vise TV. Plasma TV kjøpe Guide nettsiden anbefaler en visningsavstand på 6 til 10 fot for 37-tommers skjermer, 10 til 14 fot for 42-tommers skjermer, 12 til 16 fot for 50-tommers modeller og minst 15 fot for en 60-tommers eller større skjerm. Budsjettet kan også diktere skjermstørrelse - jo større skjermen, desto dyrere TV.

Plasma vs LCD

Enten du kjøper en plasma eller LCD TV avhenger delvis av hvilken størrelse TV du. For en TV som er mindre enn 42 inches er LCD det beste valget. TV 42 tommer og større, kan du velge mellom plasma og LCD. Bruke mindre strøm enn plasmas og fungerer godt i lyse rom; men de er ikke bra for mørke rom og de er vanskelig å se fra noen vinkler. Plasma-TV er det beste valget for et mørkt rom og ensartethet fra alle synsvinkler. Det bruker mer strøm enn en LCD, imidlertid, og glasset skjermen kan reflektere lys i et lyst rom.

Oppløsning

Oppløsning refererer til hvordan bildet vises på TVEN. De fleste flatskjerm-TV kommer i 720p, 1080p eller 1080i. Forskjellen i bildekvalitet TV med 720p eller 1080p er minimal med mindre du har en veldig stor skjerm. Hvis penger er et problem, kan du kjøpe et lavere oppløsning 720p eller 1080i sett. Hvis du har råd til å kjøpe en 1080p sette, bør du gjøre dette. Blue-ray-spillere og online strømmen tjenester tilbyr 1080p, som vil se bedre ut på en TV-skjerm med samme oppløsning.

Innganger

Vurder hvor mange HDMI-innganger TV har. CNET anbefaler minst tre HDMI-utganger for primære TV. HDMI-utganger brukes til å koble til HD-kabel eller satellitt, spillkonsoller og Blue-ray eller DVD-spillere. Hvis du har noen eldre enheter med gule standardtilkoblinger eller du vil koble en datamaskin til TV, kontroller at TV-en har disse innganger.

Tilleggsfunksjoner

En ekstra funksjon for å vurdere er Internett-tilkobling. Du kan bruke denne funksjonen til videotjenester og nettsamfunn. Du vil sannsynligvis trenge en Ethernet-kabel eller Wi-Fi adapter, skjønt. Du vil kanskje også USB eller minnekort spor vise digitale bilder eller videoer eller spille MP3-musikk. Noen LCD TVer tilbyr backlight-teknologi, men det koster mye mer. Disse TV-er bruker litt mindre strøm.